Agenda Zweethutten 2019 – 2020

We geven ook privé hutten vraag naar de mogelijkheden                                                               

Voor activiteiten, workshops en zweethut data verwijs ik je ook graag naar mijn site Witwyfke’s op Facebook   https://www.facebook.com/Sjamanistisch/

 

Gun jezelf een dag om intens verbonden te zijn met de elementen aarde, water, lucht en vuur. Samen met elkaar en met Spirit ie iedere keer weer een diepe ervaring. Het brengt inzicht, inspiratie, ondersteuning, verbinding en vertrouwen. We voelen een diepe dankbaarheid voor de mensen die deze ceremonie doorgegeven hebben aan ons. Wil je dit zelf ervaren dan ben je van harte welkom in onze hut. Verhalen delen en zingen rondom het vuur in de tipi, of in stilte gewoon even ZIJN bij het kampvuur buiten. Om daarna als de stenen/grootouders gereed zijn omarmd te worden door de warmte van Grootvaders adem in de Baarmoeder wat de zweethut vertegenwoordigd. Zingend en drummend vieren we voorafgaand aan de hut het leven en tevens wordt hiermee onze gronding versterkt, zodat we in de hut ons dieper kunnen verbinden met Moeder Aarde. Hoe sterker de verbinding met Moeder Aarde hoe sterker de connectie met Spirits. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen. Vraag eventueel de hulp van de voorouders om je hier inzichten in te geven. 

In onze hutten wordt vooral de nadruk gelegd op zingen, verhalen, humor, ervaringen en daarbij proberen we door diepere lagen te gaan. Zeker in deze hut zullen er momenten van stilte zijn, waarbij je je in jezelf kunt terug trekken. De watergieter van de ceremonie voelt aan wat er in de hut nodig is omdat zij in verbinding staat met Spirit. Daarom is geen hut gelijk, het ligt ook de deelnemers hoe een hut verloopt. Je bent hier voor jezelf en daardoor ook voor alle anderen. Verbinding, er voor elkaar zijn, elkaar helpen of erdoor slepen gaat in deze vorm heel natuurlijk en ontstaan er pure en prachtige momenten.

Dag zweethutten: 2020

 

 

 

 

Zaterdag 25 januari 2020 : Mannen Zweethut                                                          Locatie: De Stille Kracht Schoonloërstraat 7, 9534 TA Westdorp.                          Donatie: 70 euro p.p. Bij opgave en betaling voor 1 januari 10 euro korting                Donatie voor de Vuurmensen. Aanwezig zijn: 9.30 uur – 18.00 uur.We gaan gekleed de hut in boxershort/broekje of omslagdoek . Je trommel is ook welkom. Iets voor de Potluck/diner wat je thuis al bereid hebt (circa voor 4 pers). We hebben geen keuken dus niet iets dat verwarmt moet worden. Daarom ook eigen bord, bestek, beker en soepkom mee. Wij zorgen voor vegetarische soep, koffie, thee, koek en water, ’s morgens kun je thuis nog een licht ontbijtje nemen.

Opgave: k.diemer@ziggo.nl (krijg je alle info)         

Na Midwinter zullen de nachten weer korter gaan worden en de dagen langer. Het is nog steeds winter en we mogen fijn cocoonen en genieten in de intense warmte van de zweethut. Tijdens het ritueel word je beproefd, je kunt je kracht, moed en uithoudings vermogen tonen. We mogen het contact met spirit, elkaar en onze band met de kosmos bekrachtigen. Als zodanig is de zweethut een heilige plaats. Er zijn 4 rondes en iedere ronde wordt er gedeeld, gezongen, getrommeld en ook zullen er periodes van stilte zijn. De zweethut is een reinigingsritueel, het reinigt en geneest niet alleen het lichaam, maar zuivert en verheldert ook de geest. Door met de 4 elementen te werken ga je de betekenis ervan beleven en kun je inzicht krijgen in je levensvragen. In de hut worden de elementen lucht, vuur, water en aarde samengebracht. Je bent hier voor jezelf en daardoor ook voor alle anderen. De verbinding, er voor elkaar zijn, elkaar helpen, of erdoor slepen gaat in deze vorm heel natuurlijk. Zo ontstaan er pure en prachtige momenten.

 

Zaterdag 21 december: Midwinter-zweethut gemengd V/M                                  Thema: terugkerend licht
Donatie: 70 euro p.p.

Info en opgave via: k.diemer@ziggo.nl                                                                        Aanwezig zijn: 9.30 uur – 18.00 uur                                                                                    We gaan gekleed de hut in                                                                                                Locatie: De Stille Kracht, Schoonloërstraat 7, 9534 TA Westdorp in Drenthe                   
’s morgens kun je thuis nog een ontbijtje nemen. Want we eten pas na de hut weer. Voor de avondmaaltijd (Potluck) iets mee dat je thuis al gemaakt hebt (circa voor 4 pers.) ” niet vergeten: eigen bord, soepkom, bestek en beker mee” Potluck is een Give-away en behoort bij de ceremonie, je deelt in liefde voedsel met elkaar. Bijzonder hoe andere volkeren ons dat onder de aandacht brengen. Wij zorgen voor vegetarische soep, koffie, thee en iets erbij. Van je donatie worden alle kosten vergoed. Met deze druk je ook je waardering uit van de heling die je ontvangen hebt van de Spirits en de kennis en wijsheid van hen die ze geven. Loopt het financieel wat minder, laat het ons weten dan komen we er wel uit. Donatie voor de vuurmensen wordt gewaardeerd.

Midwinter is de langste nacht van het jaar. Van nu af aan zullen de dagen weer langer worden. Het groen van de boom, hulst en de kaarsjes in huis herinneren aan het leven en het licht wat in de lente weer merkbaar zal worden. Midwinter is het laagste punt op het jaarwiel. Gedurende het afgelopen half jaar is alles vanuit wasdom afgestorven en losgelaten om ruimte te maken voor hoop en licht om in het diepst van de wintertijd weer herboren te worden. Licht wordt niet uit licht geboren, maar uit duisternis. Juist in de koudste en donkerste periode van het jaar vieren we de geboorte van het hernieuwde licht en hoop. Het seizoen nodigt ons uit om ons te verbinden met de terugkerende kracht van het licht. Licht brengt blijdschap, opluchting, hernieuwd kracht, groei en warmte. Waarin ook plaats is voor stilte, onze bron en de Voorouders. Onze verre voorouders gebruikten i.p.v. een Spar een Berk als Midwinter/Yule boom men hing vruchten in de boom om te danken dat men de winter veilig door was gekomen. Tijdens deze dag zullen we de grootouders, de stenen en de spirits vragen om ons te helpen. Juist in deze tijd van het jaar waarin we diep naar binnen zijn gekeerd, onze dromen hebben gedroomd. Waar we aan onze intuïtie en innerlijk weten meer aandacht hebben besteed. Bewust bezig zijn geweest met; waar ben IK dankbaar voor? Waar sta ik nu en wat wil ik neerzetten in het nieuw te komen jaar. In de zweethut kan een ieder in die energie indalen die hij of zijn nodig is. Er zijn voor elkaar, op moeilijke momenten en intens vreugdevolle momenten gaat zo heel natuurlijk. Door met elkaar deze verbinding aan te gaan ontstaan er pure en prachtige momenten.

 

 

Opleiding Vuurhoeder V/M  2020                                                   
Locatie:  De Stille Kracht in Westdorp, Drenthe        Datum: Hemelvaart 21 mei t/m 24 mei 2020

“””” Voel je het resoneren “”””

 

Kwaliteit is belangrijk voor me vandaar dat ik me beperk tot 1 workshop per jaar voor maximaal 4 personen. Wil jij ook een vuur kunnen goed kunnen begeleiden bij een zweethut of waar dan ook? Maar weet je er eigenlijk te weinig of niets van? Dan ben je  welkom om bij mij te leren. In deze workshop leer je alles dat je moet weten om veilig en verantwoord een ceremonie te begeleiden. Het gaat niet om zomaar een vuurtje stoken. Het gaat erom dat je leert over al het gene dat daar bij hoort zodat je een goede vuurhoeder zult zijn.

De workshop is inclusief, overnachting op de zweethut plek, alle maaltijden, drinken e.d., lesmateriaal, praktijkbegeleiding, gebruik hout, zweethutten en alle andere bijkomstigheden.

Bij interesse krijg je informatie wat jou investering in jezelf zal zijn. Het voordeel bij vroege aanmelding is dat je tijd hebt om ervoor te sparen of dat je het in gedeelten betaald. Informatie of opgave alleen via: witwyfke@gmail.com

Mitakuye Oyasin
Witwyfke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Agenda Zweethutten 2019 – 2020

 1. Aho!
  Ik ben erg geïnteresseerd in een zweethut ceremonie bij jullie.
  Waar worden jullie ceremonies gehouden? En wanneer?
  Ik hoor graag van jullie.
  Met liefdevolle groet,
  Carina

 2. Beste lezer, Allereerst voor ieder die dit leest en ieder en alles wat je lief hebt een gezond en liefdevol 2018
  ik heb interesse in de zweet hut ceremonies.
  Ik hoor graag wanneer er ceremonies plaats vinden.
  Hartelijke groeten Yvonne

  • Hallo Yvonne

   Jij ook een fantastisch 2018. Op de agenda zullen de aankomende tijd de nieuwe zweethut data komen te staan.
   Ik kan je ook toevoegen aan ons lijst dan krijg je via je emailadres uitnodigingen van alle zweethutten komend jaar.
   Deze worden via witwyfke@gmail.com verstuurd, als je dit wilt stuur me dan daar een berichtje dan voeg ik je toe.

   Liefs,
   Dineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.