Betekenis Talkingstick-Krachtstok

Oorsprong van de Talkingstick – Praatstok De talking stick werd eeuwenlang gebruikt door vele inheemse stammen in Noord- Amerika om op een eerlijke en onpartijdige manier naar elkaar te luisteren. De talking stick werd over het algemeen gebruikt in raadcirkels om aan te wijzen wie het recht had te spreken. Als er zaken van groot belang voor de raad kwamen, dan hield een leidinggevende wijze oudere (Elder) de talkingstick vast en begon met de bespreking. Als hij klaar was dan hield hij de  talking stick voor zich uit en degene die wenste te spreken nam hem over. Op deze wijze ging de stok over van de een naar de ander tot iedereen die wilde spreken dit had  gedaan.

Deze krachstokken hebben een plek gevonden!!!!

De Nederlandse naam voor talkingstick is praatstok. Vaak is het lastig om goed te luisteren en zo elkaar echt te begrijpen, elkaar uit laten spreken, je eigen mening in stelling brengen, enzovoort. Hierdoor kan de onderlinge communicatie soms moeizaam verlopen, wat kan leidden tot onbegrip en wantrouwen. 

Krachtstokken zijn fijn om te gebruiken en geweldig om je te helpen bij je persoonlijke processen of b.v. om je bedrijf- zaak een boost te geven.

Praatstokken zijn enorm goede helpers als je mensen begeleid op therapeutisch gebied waarbij praten met elkaar moeilijk is of moeilijk gaat. Ook bij vergaderingen zijn ze goed inzetbaar.

Of wil iemand een heel speciaal cadeau schenken?

Contact: witwyfke@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Betekenis Talkingstick-Krachtstok

  1. Goedendag,

    Ik vind de eerste talking stick met de schildpadden echt prachtig.
    Ik heb jaren terug een vision quest gedaan. In Brazilië met een man die uit de Lakota traditie komt. Hierna een naam ontvangen die de man gedroomd had. Tortuga Travão
    Thunder turtle. Ik werk op zee maar ben bezig om naast mijn werk op zee met de oud directeur van de middelbare school om met probleem jeugd te gaan werken. Wandelen, meditatie , vechtsport overleven in de natuur en vision quest natuurlijk. De talking stick heb ik vaak aan gedacht om dat dit ook in Brazilië werd gedaan Elke dag.
    Ik zou dit heel graag introduceren in het werken met deze jongeren. Ik kwam voor een veer. Naar jullie site maar vond veel meer. 😉 misschien dat die talking stick met de schildpadden en lapis lazulli nog in u bezit is. Dan wou ik vragen of ik die zou kunnen kopen. Zo niet zo ik graag overleggen om 1 te laten maken. Hoe dan ook bedankt! Veel goeds Groeten Tiemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.