Dreamcatcher/Dromenvanger

Dromenvanger met klauw

Dromenvanger met klauw

DREAMCATCHER

Wat is een dromenvanger?
Native Americans hangen al heel lang dromenvangers boven hun slaapplaats om slechte dromen weg te houden. Het web van knoopjes filtert je dromen. Alleen goede dromen kunnen je bereiken door het gat in het midden. Slechte dromen raken verstrikt in het web van knoopjes en verdwijnen bij de eerste stralen van de morgenzon. Een droom die op deze manier wordt gevangen en vernietigd en je zult er geen last meer van ondervinden. De droom kan dan ook niet terecht komen bij een andere dromer.

 

Dromenvangers en symbolen                                                                            

Het web van knoopjes staat symbool voor een spinnenweb. De cirkel om het web staat voor de cirkel van het leven. Bij sommige stammen staat de cirkel symbool voor de tocht van de zon langs de hemel. De veren Symboliseren adem en lucht en ze wapperen in de wind. Volgens traditie gebruiken mannen andere veren als vrouwen, omdat de taken en energie van mannen en vrouwen ook heel verschillend is. Ook worden soms zogenaamde Kracht voorwerpen aan de dromenvanger gehangen. Dit kan een afbeelding van een totemdier zijn, maar je kunt er ook een tand, stukje huid, stenen, schelpen, haar, stukjes hout en dennenappels eraan hangen. In principe alles wat voor jou een betekenis heeft. Als het web met acht steken aan de cirkel vast zit, dan staat dit symbool voor de acht poten van de spin. Zijn er zeven steken gebruikt, dan verwijzen ze naar de Zeven voorspellingen van de Native Americans. 

Regenboog dromenvanger met veren van Eend

Vormen
Meestal zijn dromenvangers rond, maar ook andere vormen zijn mogelijk. Ook zie je wel dromenvangers van twee of meerdere cirkels. Het is niet raar dat dromenvangers in verschillende vormen bestaan kijk maar eens naar een spinnenweb die is ook niet altijd perfect of gelijk van vorm.

Wil je een dreamcatcher door mij gemaakt, vraag naar de mogelijkheden. Via het contactformulier kun je je vraag stellen…

Dromenvanger met veren van Kalkoenhaan en Sierkip…

3 gedachten over “Dreamcatcher/Dromenvanger

 1. Hallo, mijn vraag is wat de betekenis is van de aantal cirkels, want er stond dat een cirkel staat voor het leven maar hoe zit dan dan met twee of meerdere cirkels? En hebben de kleuren ook een betekenis. dit is belangrijk voor mij wat ik wil graag een tatoeage.. de betekenis van de veren weet ik al

  Groetjes.

  • Cirkel – oftewel heilige hoepel/ring is een oeroud en algemeen symbool voor eenheid, heelheid, oneindigheid, godin en vrouwelijk kracht. Voor natuurreligies, Paganisten en andere huidige heidense godsdiensten, staat de cirkel al eeuwenlang voor de vrouwelijke geest of kracht, de kosmos of Moeder Aarde en een heilige plaats. De Kelten gebruikten Cirkels voor hun rituelen, b.v. een cirkel van bomen..een doolhof of heilig pad dat in cirkels was gemaakt…In de gnostische traditie wordt de onderbroken cirkel gezien als de Wereldslang, die een cirkel vormt door zijn eigen staart op te eten. Geen begin, geen eind, het gaat altijd door…Meerdere cirkels kunnen dus staan voor het pad dat je bewandelt..de kleuren zijn verschillend per traditie…meestal betekenen de kleuren de 4 windrichtingen en het boven en beneden..misschien heb je een bepaald aantal in je gedachten, je zou eens kunnen kijken bij numerologie op internet wat dat betekent.

   Groetjes,
   Witwyfke

 2. Hallo Dineke,

  Heel mooi wat je hebt mogen zien e.o. ervaren, het kan heel goed zijn dat je die verbinding hebt gevoeld. Maar het hoeft niet perse. Sjamanen kunnen vaak shapeshiften waarin ze de gedaante van een dier kunnen overnemen. In een trance(droom) kan dit met jou ook gebeurt zijn. Zelf gebeurt me dit regelmatig dat ik mezelf vanuit mijn menselijke gedaante zie overgaan in een dier. Hoe het ook voor jou voelt het is heel bijzonder, mooi dat Spirit je deze weg laat zien.

  Lieve groet,
  Witwyfke (Dineke)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.