3 teamleden

Mijn naam is Karina van Breemen-Diemer en ik ben moeder van 2 prachtige kinderen, Tara van 12 en Thomas van 10 jaar en liefdevolle partner van mijn mooie man Mark.

 

 

Mijn gekregen Medicijn naam is: ”Zij die Grootmoeder Aarde zacht bewandelt”
Deze naam heb ik gekregen van mijn Shamanic en Tantra teacher John Hawken,          waar ik in 2018 de training Sjamanisme ‘Het medicijn pad’ heb gevolgd en afgerond. Sjamanisme is voor mij een intieme benadering en ontmoeting met de Natuur, Spirit(s) en de Kosmos. Voor mij betekend Sjamanisme ‘terug naar de’ Oorsprong: sinds de mensheid worden er Ceremoniën gehouden waarin Rituelen worden uitgevoerd. Echter door de tijd heen, door allerlei omstandigheden zoals geloof, geld, macht. Zijn we ver van onszelf af komen te staan. We zijn letterlijk vergeten te ~ Voelen en te Weten~Sjamanisme brengt ons weer terug naar onze Kern. Wij Zijn Natuur! Mijn Spirituele pad begon al op m’n 15e levensjaar. Doordat mijn moeder in aanraking kwam met een Sjamaan en zij haar eerste Zweethut deed. Ik weet nog hoe ze thuis kwam, vol energie, open, zacht en haar huid rood gloeiend! Ze had haar thuis weer gevonden! En nu ik dit schrijf raakt me dit diep! Omdat ze eindelijk weer leefde voor mijn gevoel. In 2007 ben ik samen met mijn dochter van toen 10 maanden oud meegegaan met mijn moeder en heb toen mijn eerste zweethut beleefd. Wauw wat een ervaring, en wat bijzonder, moeder, dochter en kleindochter! 3 generaties! Nu wist ik waar m’n moeder het al die tijd over had. Door de jaren heen ben ik samen met mijn moeder ‘de Rode Weg’ gaan bewandelen zoals de Native American’s het noemen. Ik ben door haar opgeleid tot Vuurvrouw volgens de Lakota traditie en doe dit nu al vele jaren en sinds vorig jaar ben ik in opleiding tot Watergietster. Naast dit mooie Sjamanistische werk, ben ik Gecertificeerd Bewustzijn Coach particulier en zakelijk. Ook werk ik met veel liefde als Freelance Nurse in de stervensbegeleiding met 15 jaar werkervaring in de psychiatrie.

Ik ont-moet je in liefdevolle omarming 🙏🏻…                                                                        Ahè Karina

Mijn naam is Josi Feather Woman                                    Ik woon samen met twee mooie poezen Spirits Lovely en Bella in een tiny house. Wij wonen op een heerlijke rustige plek.

 

In 2004 is de zweethutceremonie op mijn pad gekomen. Ik was ver bij mezelf vandaan, niet geaard en had daardoor ook veel moeite om me thuis te voelen/mijn plek hier op aarde te vinden en in te nemen. Het werd voor mij tijd om thuis te komen in en bij mezelf. Ik stond op de maillijst van Bart en kreeg een mail over een vision quest in Frankrijk. Ik had de mail nog maar half gelezen, niet beseffende wat dit allemaal inhield, maar toch voelde ik dat ik dit moest gaan doen. Door de voorbereiding op mijn vision quest kwam ik voor het eerst in aanraking met de zweethutceremonie. Ondanks dat ik het heel erg zwaar had in de hut, had ik een gevoel van thuiskomen, dat dit voor mij een way of life was voor de rest van mijn aardse leven. Na veel zweethutten bij verschillende tradities en watergieters te hebben gevolgd, kwam de Lakota traditie op mijn pad. Ik voelde me thuis binnen deze traditie en al vrij snel ging ik in training voor vuurvrouw. Ik ben nu al jaren een zelfstandige vuurvrouw. Het geeft zoveel power en zet je met beide benen op de grond. Het buiten samenzijn met iedere keer weer een andere groep mooie mensen, de persoonlijke en groepsprocessen, helingen en inzichten die plaats vinden. En ook het verzorgende deel wat er bij komt kijken, het is niet alleen het vuur doen. Naast het vuurvrouw zijn, ben ik nu in training als watergietster. Ik ben heel dankbaar dat Witwyfke haar kennis, wijsheid en de Lakota liederen aan mij doorgeeft, het rode pad dat ik nu bewandel  volgens de traditie van Chief Archie Fire Lame Deer.

Naast het zweethut heeft de alternatieve geneeskunde mijn interesse, ik ben voetreflexloge, volg een opleiding Germaanse geneeskunde, maak handgemaakte veren oorbellen voor de verkoop, fluit/drum/zing in onze Lakotacirkel.

Leuk om jou binnenkort te ontmoeten op onze zweethutplek.                                          Ahe Mitakuye Oyasin,                                                                                                          Josi

 

Mijn naam is Mike Buis, 38 jaar oud. Echtgenoot van een prachtige vrouw Carina en vader van drie zoons; Max, Sam en Noa.

 

 

 

 

Wat betekent de Zweethut voor mij persoonlijk?                                                      Na een periode voor Defensie gewerkt te hebben, heb ik het fysieke strijden verruild voor het mentaal strijden met en voor jongeren in de jeugdzorg. Terugkeren in de (Burger)maatschappij bleek makkelijker gezegd dan gedaan. De combinatie van de    (te) hoge werkdruk, intens emotionele gebeurtenissen met jongeren en mijn persoonlijke onverwerkte trauma, raakte ik als het ware verdwaald in het (levens)woud. Bij de maatschappelijke hulpverlening kwam ik niet verder, of tot de kern van mijn probleem en via mijn vrouw, kwam ik bij de Zweethut terecht of eigenlijk: Ik kwam thuis! Hier vielen de puzzelstukjes van mijn (rode) pad en de weg die ik al had afgelegd, op zijn plek! Ik kon weer in mijn kracht gaan staan en mijn doel werd weer zichtbaar. Hier ben ik ook de opleiding gaan doen voor Vuurhoeder volgens de Lakota-traditie. Tijdens deze opleiding heb ik mijn overbodige ballast, trauma en twijfel weg mogen geven aan het vuur om als herboren terug te keren. De vraag kwam of ik zweethutten  wil geven en onder de vleugels van Witwyfke ga ik het water gieten en verschillende ceremonies leiden.

Mijn doel(groep):

  • Jongeren/kinderen met een valse start in het leven
  • (jong)Volwassenen die hun weg uit het oog zijn verloren
  • Mannen die hun innerlijke krijger weer willen vinden
  • Zielsheling, het loslaten van oude pijn, het in je kracht gaan staan en doelgericht terug komen op jouw levenspad.
  • Maar vooral terugkomen bij jezelf in volwaardige acceptatie en liefde!

Graag verwelkom ik jou, samen met onze fantastische roedel in een van onze Zweethutten! Voel je welkom!                                                                                            Aho, Mitakuye Oyasin                                                                                                        Mike