Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

Wat is Handfasting/Handvasten
Handverbinden/Gefesselte Hände   
Handfasting bij mensen thuis.
Handfasting is van oorsprong een Keltische traditie, hierbij worden de handen aan elkaar gebonden met touw of lint. Traditie is dat het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. In deze periode kan het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithouden. Een goede relatietest, na deze periode kan het permanent worden gemaakt of ontbonden.
    Handfasting in natuurgebied
Maar er zijn meer mogelijkheden, b.v. een  jaarlijkse hernieuwing, voor het leven of zolang de wederzijdse liefde duurt. De keuze ligt geheel bij het paar. Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook bekend vanuit onze eigen voorouderlijke tradities. De term handfasting, oftewel handbinden stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. De één kiest alleen voor het koord maar je kunt ook ringen uitwisselen.
Handfasting aan het water in bos
Je kunt je mooi of in stijl kleden, met krans of bloemen of heb je andere wensen. Deze verbinding is niet geldig voor de wet, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand. Vandaag de dag willen veel paren dit soort huwelijken voor de burgerlijke stand niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders. Soms zijn mensen getrouwd voor de wet en maken van de Handfasting hun ware zielsgelofte. Of als je al vele jaren getrouwd bent en je gelofte aan elkaar opnieuw wilt bevestigen. voor allerlei vormen van liefdesparen. Man/man, Vrouw/vrouw, Man/vrouw of Polyamoreuze relaties. Er zijn vele mogelijkheden. De plek voor de ceremonie kan door het paar worden uitgezocht of je komt naar Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker met de achterliggende gedachte erg geschikt zijn.
Handfasting op de heide
Vanuit de traditie is het het mooist om de ceremonie buiten plaats te laten vinden. Er is een locatie in een 16e eeuwse Saksische boerderij waar je de handfasting en het feest kunt geven. Ook overnachting is hier mogelijk. In de zomer kan de ceremonie ook in het begin van de avond voor het donker is gehouden worden of vroeg in de morgen bij zonsopkomst bijvoorbeeld.
Handfasting bij een Hunebed
De Handvast-ceremonie zelf duurt circa 1.5 uur. Tijdens het kennismaking gesprek bespreken we zaken over de invulling. In de ceremonie zit een rede die ik voor jullie maak, het lint dat ik creëer en eventueel de haarkrans.
Handfasting bij water in een bos
Kennismaking gesprek is 25,- euro contant te voldoen.  Investering Handfast ceremonie Maandag t/m zaterdag:  395,- euro.  Op zondag: 495,- euro.  Alle bedragen zijn exclusief eventuele reis, verblijf of gebruikmaking van onze faciliteiten.   Na intake gesprek en boeking is het totale bedrag vooruit te betalen.
Informatie: witwyfke@gmail.com
Ich spreche Deutsch fragen bitte richten an witwyfke@gmail.com
I speak English, questions please send your message to witwyfke@gmail.com

3 gedachten over “Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

 1. We hebben eindelijk de tartan van darren’s clan gevonden, dus zijn kilt kan gemaakt worden.
  Tegen de tijd dat we alles op orde hebben, zitten we dan al wel in Spanje , daar willen we dan ook de handfasting ceremonie doen met jou!

 2. Op 1 Augustus 2020 (Lammas) heb jij onze handfasting gedaan.
  We zijn je super dankbaar dat jij een prachtige onvergetelijke dag ervan heb gemaakt.
  Dikke knuffel van Rob en Maroeska

 3. Op 30 maart heb jij onze Handfesting gedaan op een prachtige, krachtige plek in de Achterhoek. Het was een hele bijzondere, onvergetelijke dag!
  Dankbaar!
  Truuske & Jacques

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.