Handvasten

Wat is Handvasten
Handverbinden/Gefesselte Hände     
                                                               
Het is van oorsprong een Keltische traditie, waarbij de handen aan elkaar worden gebonden met touw of lint. Waardoor het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. In deze periode kon het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithielden. Een hele goede relatietest! Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook bekend vanuit onze eigen voorouderlijke tradities Natuurlijk kun je de verbinding aangaan zolang jullie dat zelf willen of opnieuw de gelofte afleggen na vele jaren. De term handfasting, oftewel handbinding, stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. De een kiest alleen voor het koord de ander wil ook graag ringen uitwisselen, iedereen kleed zich mooi, heeft bloemen of andere wensen. Deze verbinding is niet voor de wet geldig, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand.
In deze tijd willen veel paren willen dit soort huwelijken niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders. Soms zijn mensen eenvoudig getrouwd voor de wet en maken van de Handfasting hun ware gelofte en feest. Stellen die al vele jaren getrouwd zijn en hun gelofte aan elkaar opnieuw willen bevestigen. Natuurlijk kun je ook naar mij komen in Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker met de achterliggende gedachte erg geschikt zijn. Na de ceremonie kunnen we eventueel in onze achtertuin in de Finse Kota samenkomen om af te sluiten met de door jullie of gasten meegebrachte lekkernijen.
Bij slecht weer kan het in de Kota, daar vinden regelmatig allerlei ceremoniën plaats dus de energie daar is erg fijn. In de Finse Kota is beperkt ruimte dus houd daar rekening mee mocht je gasten willen uitnodigen. Denk aan de tijd van het jaar waarin je wilt handfasten. In de zomer kan de ceremonie ook in het begin van de avond voor het donker is gehouden worden of vroeg in de morgen bij zonsopkomst bijvoorbeeld. Vanuit de traditie is het het mooist om de ceremonie buiten plaats te laten vinden. Indien dat niet mogelijk is of niet gewenst dan zoeken jezelf een mooie binnenlocatie alles is bespreekbaar. Je kunt ook zelf alles plannen b.v. locatie, gasten e.d. en mij vragen om de ceremonie te geven waar jullie dit wensen.
De Handvast-ceremonie zelf duurt circa 1.5 uur. We bespreken van tevoren dingen over de invulling. De ceremonie wordt voltrokken door mij, priesteres van eigen bodem. In de ceremonie zit een rede die ik voor jullie maak en het  lint dat ik creëer is ook speciaal voor jullie. Indien gewenst kan ik liedjes zingen en trommelen.                                         
         
  De investering voor deze ceremonie is 250 euro voor de handfasting. Eventuele verblijfkosten, reistijd en reiskosten of gebruikmaking van onze faciliteiten komen er over heen.
Informatie: via witwyfke@gmail.com
Ich spreche Deutsch fragen bitte richten an witwyfke@gmail.com
I speak English, questions please send your message to witwyfke@gmail.com

2 thoughts on “Handvasten

  1. We hebben eindelijk de tartan van darren’s clan gevonden, dus zijn kilt kan gemaakt worden.
    Tegen de tijd dat we alles op orde hebben, zitten we dan al wel in Spanje , daar willen we dan ook de handfasting ceremonie doen met jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.