Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

Hallo lieve mensen, wat fijn dat jullie even kijken op deze pagina. Het is hoogst waarschijnlijk omdat jullie geweldige plannen hebben. Ik vind het een eer om hierin wellicht iets te mogen betekenen voor jullie. Ik verzorg verschillende vormen van Handvasten: Sjamanistische, Keltisch, Germaans, Viking, Heksen maar ook Hedendaags. Je kunt me bereiken via het mailadres onder aan deze pagina.

Wat is Handfasting/Handvasten
Handverbinden/Gefesselte Hände 
Handfasting is van oorsprong een Keltische traditie, hierbij worden de handen aan elkaar gebonden met touw of lint. Traditie is dat het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. In deze periode kan het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithouden. Een goede relatietest, na deze periode kan het permanent worden gemaakt of ontbonden. Er zijn meerdere mogelijkheden, b.v. een  jaarlijkse hernieuwing, voor het leven, voor het pad samen, de keuze is aan jullie. Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook bekend vanuit onze eigen voorouderlijke tradities. De term handfasting, oftewel hand-vasten, stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. Wanneer de handen over de polsen zijn geschoven klopt jullie hartslag als een. De één kiest alleen voor het koord/lint maar je kunt ook ringen of andere items uitwisselen en je kunt je kleden zoals jij wilt. Na de zegen en de verbinding wordt het lint los gemaakt als symbool voor het samen blijven uit vrije wil.
De Handverbinding is niet geldig voor de wet, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand. Vandaag de dag willen veel paren dit soort huwelijken voor de burgerlijke stand niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders, allebei kan ook. Misschien ben je al vele jaren getrouwd en wil je je gelofte aan elkaar opnieuw bevestigen. De handverbinding is voor alle leeftijden, alle geloven en huidskleuren. Liefde is voor iedereen die van elkaar houd en zich op deze wijze willen verbinden. Ook als je met jezelf wilt trouwen, Hetero, Polyamoreus of LHBTIQAPC bent, alles is mogelijk. De plek voor de ceremonie kan door het paar worden uitgezocht of je komt naar Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker met de achterliggende gedachte heel geschikt zijn. Vanuit de traditie is het het mooist om de ceremonie buiten plaats te laten vinden.

De Handvast-ceremonie duurt ongeveer 1 tot 1.5  uur. We houden het rustig en hebben de tijd. Tijdens de kennismaking of telefoon bespreken we zaken over de invulling.

Investering Handfast ceremonie
Intake gesprek persoonlijk of telefonisch:25,- euro komen we tot een overeenstemming  dan zit dit bij het totaalbedrag in. Je betaald het totale bedrag vooruit om te reserveren.
Maandag t/m vrijdag: 400,- euro. 
Zaterdag: 495,- euro
Herhaling na 1 jaar en 1 dag: 200,- euro
Bovenstaande bedragen zijn, exclusief reiskosten.

Ontbinden Handfasting: Omdat als de relatie verbroken is dit al verdrietig genoeg is en meestal in de privé sfeer veel kosten met zich meebrengt. Doe ik het ontbinden gratis (ex. reis of verzendkosten)
informatie via: witwyfke@gmail.com

Ich spreche Deutsch fragen bitte richten
and I speak English, questions please send your message to witwyfke@gmail.com

Impressies van handfastingen.

Heideveld Drenthe 
Heksen Handfasting Overijssel

 

Natuurgebied Gelderland

 

Beltane Drenthe
Handfasting Gelderland
Handfasting Duitsland met Lamas/Lughnasadh
Beltane in Drenthe
Hunebed in Drenthe
In bos bij oude Eiken in Drenthe
Op Heide onder oude Eik in Drenthe

7 gedachten over “Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

 1. We hebben eindelijk de tartan van darren’s clan gevonden, dus zijn kilt kan gemaakt worden.
  Tegen de tijd dat we alles op orde hebben, zitten we dan al wel in Spanje , daar willen we dan ook de handfasting ceremonie doen met jou!

 2. Op 1 Augustus 2020 (Lammas) heb jij onze handfasting gedaan.
  We zijn je super dankbaar dat jij een prachtige onvergetelijke dag ervan heb gemaakt.
  Dikke knuffel van Rob en Maroeska

 3. Op 30 maart heb jij onze Handfesting gedaan op een prachtige, krachtige plek in de Achterhoek. Het was een hele bijzondere, onvergetelijke dag!
  Dankbaar!
  Truuske & Jacques

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.