Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

Wat is Handfasting/Handvasten
Handverbinden/Gefesselte Hände     
                                                               
Het is van oorsprong een Keltische traditie, hierbij worden de handen aan elkaar gebonden met touw of lint. Traditie is dat het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. In deze periode kon het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithielden. Een goede relatietest, na deze periode kan het permanent worden gemaakt of ontbonden. Maar er zijn meer mogelijkheden, b.v. een  jaarlijkse hernieuwing, voor het leven of zolang de wederzijdse liefde duurt. De keuze ligt geheel bij het paar. Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook bekend vanuit onze eigen voorouderlijke tradities. De term handfasting, oftewel handbinding, stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. De een kiest alleen voor het koord de ander wil daarbij ook ringen uitwisselen, iedereen kleed zich mooi, gebruikt bloemen of heeft andere wensen. Deze verbinding is niet voor de wet geldig, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand.

      Vandaag de dag willen veel paren dit soort huwelijken niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders. Soms zijn mensen eenvoudig getrouwd voor de wet en maken van de Handfasting hun ware Zielsgelofte en feest. Of als je al vele jaren getrouwd bent en je gelofte aan elkaar opnieuw wilt bevestigen. Natuurlijk kun je ook naar mij komen in Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker met de achterliggende gedachte erg geschikt zijn. Na de ceremonie kunnen we eventueel in onze achtertuin in de Finse Kota samenkomen om af te sluiten met de door jullie of gasten meegebrachte lekkernijen.
Bij slecht weer kan het in de Kota, daar vinden regelmatig allerlei ceremoniën plaats dus de energie daar is erg fijn. In de Finse Kota is beperkt ruimte dus houd daar rekening mee mocht je gasten willen uitnodigen (max 4). Denk aan de tijd van het jaar waarin je wilt handfasten. In de zomer kan de ceremonie ook in het begin van de avond voor het donker is gehouden worden of vroeg in de morgen bij zonsopkomst bijvoorbeeld. Vanuit de traditie is het het mooist om de ceremonie buiten plaats te laten vinden. Indien dat niet mogelijk is of niet gewenst dan zoeken jullie zelf een binnenlocatie. Je kunt ook zelf alles plannen b.v. locatie, gasten e.d. en mij vragen om de ceremonie te geven waar jullie dit wensen.
De Handvast-ceremonie zelf duurt circa 1.5 uur. We bespreken van tevoren dingen over de invulling. De ceremonie wordt voltrokken door mij, priesteres van eigen bodem. In de ceremonie zit een rede die ik voor jullie maak en het  lint dat ik creëer is ook speciaal voor jullie. Indien gewenst kan ik liedjes zingen en trommelen.                                       
         
Investering voor deze ceremonie is 395,- euro voor de handfasting en 25,- euro voor intakegesprek. (contant tijdens gesprek)
Eventuele reis en verblijfkosten of gebruikmaking van onze faciliteiten komen er over heen. Na intake gesprek en boeking is het handfast bedrag vooruit te betalen.
Informatie: via witwyfke@gmail.com
Ich spreche Deutsch fragen bitte richten an witwyfke@gmail.com
I speak English, questions please send your message to witwyfke@gmail.com

2 gedachten over “Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

  1. We hebben eindelijk de tartan van darren’s clan gevonden, dus zijn kilt kan gemaakt worden.
    Tegen de tijd dat we alles op orde hebben, zitten we dan al wel in Spanje , daar willen we dan ook de handfasting ceremonie doen met jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.