Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

Hallo lieve mensen, wat fijn dat jullie even kijken op deze pagina. Het is hoogst waarschijnlijk omdat jullie geweldige plannen hebben. Ik vind het een eer om hierin wellicht iets te mogen betekenen voor jullie. Je kunt me altijd bereiken via het mailadres onder aan deze pagina.
Wat is Handfasting/Handvasten
Handverbinden/Gefesselte Hände 
Handfasting is van oorsprong een Keltische traditie, hierbij worden de handen aan elkaar gebonden met touw of lint. Traditie is dat het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. In deze periode kan het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithouden. Een goede relatietest, na deze periode kan het permanent worden gemaakt of ontbonden. Er zijn meerdere mogelijkheden, b.v. een  jaarlijkse hernieuwing, voor het leven of zolang de wederzijdse liefde duurt. De keuze ligt geheel bij jullie. Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook bekend vanuit onze eigen voorouderlijke tradities. De term handfasting, oftewel handvasten, verbinden stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. De één kiest alleen voor het koord maar je kunt ook ringen uitwisselen. Je kunt je kleden zoals jij wilt. De Handverbinding is niet geldig voor de wet, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand. Vandaag de dag willen veel paren dit soort huwelijken voor de burgerlijke stand niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders. Allebei kan ook. Misschien ben je al vele jaren getrouwd en wil je je gelofte aan elkaar opnieuw bevestigen. De handverbinding is voor allerlei vormen van (liefdes) paren. Man/man, Vrouw/vrouw, Man/vrouw of Polyamoreuze relaties. De plek voor de ceremonie kan door het paar worden uitgezocht of je komt naar Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker met de achterliggende gedachte erg geschikt zijn. In de zomer kan de ceremonie ook voor zonsondergang of bij zonsopkomst gehouden worden. Vanuit de traditie is het het mooist om de ceremonie buiten plaats te laten vinden. Maar in Nederland hebben we toch met een onberekenbaar klimaat te maken. Indien jezelf geen locatie hebt kan dat bij mij in een 16e-eeuwse Saksische boerderij in Drenthe met een grote tuin. Ik kan  verschillende vormen van Handvasten verzorgen, Keltische, Germaans, Viking,  Heksen, Middeleeuwse..
Hieronder een kleine foto impressie:
Beltane handvasten 
Beltane handvasten 
Handvasten voorjaar 

   

Handvasten bij water in bos
Handvasten op de Heide onder oude Eik
Handvasten met Lughnasadh
Midwinter handvasten bij Hunebed

De Handvast-ceremonie zelf duurt ongeveer een uurtje maar kan iets uitlopen. We houden het rustig en hebben de tijd. Tijdens de kennismaking bespreken we zaken over de invulling.
Investering Handfast ceremonie
Kennismaking gesprek is 25,- euro.
Maandag t/m zaterdag:  395,- euro. 
Zondag: 495,- euro.  Alle bedragen zijn exclusief eventuele reiskosten. Wil je de locatie e.o. catering erbij dan komen die kosten eroverheen. Na intake gesprek en boeking is het totale bedrag vooruit te betalen.
Informatie: witwyfke@gmail.com
Ich spreche Deutsch fragen bitte richten an witwyfke@gmail.com
I speak English, questions please send your message to witwyfke@gmail.com

3 gedachten over “Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

 1. We hebben eindelijk de tartan van darren’s clan gevonden, dus zijn kilt kan gemaakt worden.
  Tegen de tijd dat we alles op orde hebben, zitten we dan al wel in Spanje , daar willen we dan ook de handfasting ceremonie doen met jou!

 2. Op 1 Augustus 2020 (Lammas) heb jij onze handfasting gedaan.
  We zijn je super dankbaar dat jij een prachtige onvergetelijke dag ervan heb gemaakt.
  Dikke knuffel van Rob en Maroeska

 3. Op 30 maart heb jij onze Handfesting gedaan op een prachtige, krachtige plek in de Achterhoek. Het was een hele bijzondere, onvergetelijke dag!
  Dankbaar!
  Truuske & Jacques

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.