Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

Wat is Handfasting/Handvasten
Handverbinden/Gefesselte Hände     
                                                           
Het is van oorsprong een Keltische traditie, hierbij worden de handen aan elkaar gebonden met touw of lint. Traditie is dat het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. In deze periode kan het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithouden. Een goede relatietest, na deze periode kan het permanent worden gemaakt of ontbonden. Maar er zijn meer mogelijkheden, b.v. een  jaarlijkse hernieuwing, voor het leven of zolang de wederzijdse liefde duurt. De keuze ligt geheel bij het paar. Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook bekend vanuit onze eigen voorouderlijke tradities. De term handfasting, oftewel handbinden stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. De één kiest alleen voor het koord de ander wil daarbij ook ringen uitwisselen.
Iedereen kleed zich mooi, gebruikt bloemen of heeft andere wensen. Deze verbinding is niet voor de wet geldig, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand. Vandaag de dag willen veel paren dit soort huwelijken voor de burgerlijke stand niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders. Soms zijn mensen getrouwd voor de wet en maken van de Handfasting hun ware zielgelofte. Of als je al vele jaren getrouwd bent en je gelofte aan elkaar opnieuw wilt bevestigen. voor allerlei vormen van liefdesparen. Man/man, Vrouw/vrouw, Man/vrouw of Polyamoreuze relaties. Er zijn vele mogelijkheden. De plek voor de ceremonie kan door het paar worden uitgezocht of je komt naar Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker met de achterliggende gedachte erg geschikt zijn.
Na de ceremonie kunnen we eventueel in onze achtertuin in de Finse Kota samenkomen om af te sluiten met de door jullie of gasten meegebrachte lekkernijen. Voor meer dan 10 gasten is onze tuin helaas niet geschikt. Bij slecht weer kan het in de Finse Kota, daar vinden regelmatig allerlei ceremoniën plaats dus de energie daar is erg fijn. In de Finse Kota is beperkt ruimte ( max 6 ).
Denk na over de tijd van het jaar waarin je wilt handfasten. In de zomer kan de ceremonie ook in het begin van de avond voor het donker is gehouden worden of vroeg in de morgen bij zonsopkomst bijvoorbeeld. Vanuit de traditie is het het mooist om de ceremonie buiten plaats te laten vinden. Indien dat niet mogelijk is of niet gewenst dan zoeken jullie zelf een binnenlocatie.
De Handvast-ceremonie zelf duurt circa 1.5 uur. Tijdens het kennismaking gesprek bespreken we zaken over de invulling. In de ceremonie zit een rede die ik voor jullie maak, het lint dat ik creëer en eventueel de haarkrans.
Kennismaking gesprek is 25,- euro contant te voldoen.  Investering Handfast ceremonie Maandag t/m zaterdag:  395,- euro.  Op zondag: 495,- euro.  Alle bedragen zijn exclusief eventuele reis, verblijf of gebruikmaking van onze faciliteiten.   Na intake gesprek en boeking is het totale bedrag vooruit te betalen.
Informatie: witwyfke@gmail.com
Ich spreche Deutsch fragen bitte richten an witwyfke@gmail.com
I speak English, questions please send your message to witwyfke@gmail.com

2 gedachten over “Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

  1. We hebben eindelijk de tartan van darren’s clan gevonden, dus zijn kilt kan gemaakt worden.
    Tegen de tijd dat we alles op orde hebben, zitten we dan al wel in Spanje , daar willen we dan ook de handfasting ceremonie doen met jou!

  2. Op 1 Augustus 2020 (Lammas) heb jij onze handfasting gedaan.
    We zijn je super dankbaar dat jij een prachtige onvergetelijke dag ervan heb gemaakt.
    Dikke knuffel van Rob en Maroeska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.