Handfasting/gefesselte Hände

Wat is een Handfasting – Handverbinden- gefesselte Hände                                                                                                                                                                               Het is van oorsprong een Keltische traditie, waarbij de handen aan elkaar worden gebonden met touw of lint, waardoor het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook niet onbekend vanuit onze eigen voorouders en tradities. In deze tijd kon het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithielden. Een hele goede relatietest! Natuurlijk kun je de verbinding aangaan zolang jullie dat zelf willen. De term handfasting, oftewel handbinding, stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. De een kiest alleen voor het koord de ander wil ook graag ringen uitwisselen, kleed zich mooi, heeft bloemen of andere wensen.
Deze verbinding is niet voor de wet geldig, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand. In deze tijd willen veel paren willen dit soort huwelijken niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders. Soms zijn mensen eenvoudig getrouwd voor de wet en maken van de Handfasting hun ware gelofte en feest. Stellen die al vele jaren getrouwd zijn en hun gelofte aan elkaar opnieuw willen bevestigen Ik heb vriendinnen en vrienden verbonden puur vanuit een diepe vriendschappelijke liefde die ze voor elkaar voelen, een ziels-verbinding dus. Ook als iemand veel voor je betekent kun je handfasten denk daarbij aan je geliefde, man/vrouw, vrouw/vrouw, man/man, moeder/dochter, zussen, nichten, vriendinnen, vader/zoon, broers, neven, kameraden e.d. kunnen een hand-fasting doen.
Natuurlijk kun je ook naar mij komen in Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker de achterliggende gedachte heel geschikt zijn. Na de ceremonie kunnen we in onze achtertuin in de Finse Kota samenkomen om af te sluiten met de door jullie of gasten meegebrachte lekkernijen.
Bij slecht weer kan het in de Kota, daar vinden regelmatig allerlei ceremoniën plaats dus de energie daar is erg fijn. In de Finse Kota is beperkt ruimte dus houd daar rekening mee mocht je gasten willen uitnodigen. Denk aan de tijd van het jaar waarin je wilt handfasten. In de zomer kan de ceremonie ook in het begin van de avond voor het donker wordt gehouden worden. Vanuit de traditie is het het mooist om de ceremonie buiten plaats te laten vinden, indien dat niet mogelijk is of niet gewenst dan is bespreekbaar wat jullie graag anders willen.Je kunt ook zelf alles plannen b.v. locatie, gasten e.d. en mij vragen om de ceremonie te geven waar jullie dit wensen.
    Wil je het intiem of met gasten? Alles is bespreekbaar. De Handfast-ceremonie duurt circa 2-3 uur. We bespreken van tevoren dingen over de invulling. De ceremonie wordt voltrokken door mij een priesteres van eigen bodem. In de ceremonie zit een rede voor jullie door mij gemaakt en ook het  lint dat ik creëer is speciaal voor jullie. Als dit de wens is van jullie zing en trommel ik.
                                                                                              Meer weten of de kosten van deze ceremonie? Dan kun je verdere informatie verkrijgen via witwyfke@gmail.com         Ich spreche Deutsch und Englisch fragen nach die kosten und Möglichkeiten bitte richten an witwyfke@gmail.com       I speak English so if you have questions about the cost and possibility’s please give a message to witwyfke@gmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *