Initiatie-zweethut voor meisjes

initiatierite-gratisWij praten over de Moontijd en Moonvrouwen omdat de perioden van je menstruatie met de maanperioden gelijk loopt. En omdat dit een betere benaming is voor een belangrijke fase in het leven van het meisje of vrouw. Als een meisje in de Moon komt verandert er veel in haar wereldje. Het stadium van kind naar vrouw gaat nu plaatsvinden. Het kan een tijd worden waarin de hormonen door je lichaam gieren, pijn, angst en verwarring over wat er in je lichaam gebeurd kunnen je onzeker maken. De laatste eeuwen wordt de Moontijd vaak als onprettig, vervelend, smerig, en onrein gezien. Vrouwen schamen zich er vaak voor en praten er liever niet over (taboe). Het woord ongesteld zegt al genoeg. Het betekent letterlijk onwel, dat het een onprettige gebeurtenis is waar je zo snel mogelijk van af wilt zijn.

Terwijl in de tijd dat de eerste mensen op aarde rondliepen daar heel anders over gedacht werd. De Moonvrouw werd geëerd en op handen gedragen, er waren speciale hutten waar vrouwen die in de Moon waren elkaar ontmoeten. Waar ze deze dagen met elkaar konden verbrengen. Niet omdat het taboe was maar om ze in deze periode rust te geven, want het vergt veel energie van het lichaam. Moonvrouwen werden geëerd en begeerd, want het betekende dat je (meestal)vruchtbaar was en daardoor zorgde dat de stam kon blijven groeien, dus voortbestaan.

Dat is ook wat wij aan vrouwen terug proberen te geven, dat je dankbaar en trots mag zijn als je in de Moon bent. Dat je jezelf gaat waarderen. Dat je jezelf de rust en ruimte gunt in de periode dat je in de Moon bent. Wees blij met jezelf en je bloed. Wees deze dagen extra lief voor jezelf, gun jezelf wat. Neem een lekker geurend bad of douche. Of doe een geurtje op, verzorg je lichaam. Koop iets moois of doe iets leuks. Besef dat jij een kostbaar juweel bent, jij bent of kunt Moeder worden. Jij hebt de gave om nieuw leven voort te brengen. In de initiatiehut vieren wij dat er weer een vrouw bijgekomen is, dat jij deze vrouw bent. We zingen, bidden, delen en verbinden, door ervaringen te delen kunne we elkaar misschien helpen bij onduidelijkheden. We vieren dat wij vrouwen zijn. In de hut zitten vrouwen van alle leeftijden en Moonfases. Ook vrouwen die geen Moonvrouwen meer zijn. Zij kunnen met hun ervaringen veel betekenen voor jongere vrouwen.

In voorbereidng van de hut gaan we de jonge vrouwen verwennen, verschillende vormen van massage hand/voet/hoofd, haarversieringen e.d. komen aan bod. Lijkt dit je wat en vind je dit leuk voor je dochter/kleindochter kijk dan wanneer er een zo’n hut gegeven word of  vraag een Initiatiehut aan bij ons en we kijken welke dag geschikt is hiervoor. We bespreken van te voren of de meisjes hun moeder/oma er bij willen hebben. Het gaat om de meisjes en hun wensen behoren wij te respecteren.

Donatie: 45 euro p.p.

Info: witwyfke@gmail.com