Mijn verhaal

Hallo ik ben Witwyfke,

ik ben dochter, vrouw, zuster, echtgenote, moeder, oma, vriendin, partner, lerares, verhalen vertelster en nog veel meer. Ergens op het pad van mijn leven besloot ik om de regie weer in eigen handen te nemen. Om weer te zijn wie ik ben. Als kind woonde ik dicht bij het bos waar ik dan ook meestal te vinden was. Daar voelde ik me thuis, de natuur had en heeft geen geheimen voor me. Mijn opa kon met zijn handen helen, net als ik, Shamballa reiki noemt men dit nu. Hij voelde zich nooit meer dan een ander, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg was een van zijn uitspraken. Blijf bescheiden en sta open voor al dat is, respecteer dat ieder wezen op aarde anders is en een eigen pad bewandelt. Soms kun je mensen of dieren helpen, soms niet, dat is zwaar en daar moet je mee leren om te gaan. Mijn opa, een bijzonder mens, een man zonder opleiding in deze zaken. Voor mij is het duidelijk dat vele dingen aangeboren zijn. Hoe deden de vele generaties dit voor ons? Zij leerden van een ouder, grootouder of leermeester. Naast dat ik ermee opgegroeid ben merkte ik dat er ook veel oude kennis in mij aanwezig is (collectief geheugen). Regelmatig heb ik voorspellende visioenen of dromen, ben ik heldervoelend, helderhorend en helderziend. Ik voel energieën – spirits die aanwezig zijn en kan ze helpen over te gaan. Ik heb daar geen invloed op, het komt en gaat wanneer het wil. Ik werk altijd vanuit begrip, licht en liefde. Op aanvraag help ik bij niet gewenste aanwezigheid van energieën (entiteit) en reinig huizen e.o. dierenverblijven. Door bepaalde energieën kunnen mens en dier depressief of zelfs ziek worden. Hiervoor gebruik ik naast een geleerde methode ook kruiden. Experimenteer hier nooit zelf mee, schakel altijd een ervaren reiniger in..

In mijn familie worden kruiden sinds vele generaties gebruikt, om remedies te maken, in de keuken en voor andere zaken. Deze kennis is doorgegeven van ouder op kind. Mijn oma was een kruidenvrouw. Ze heeft me veel geleerd over het gebruik ervan. Kruiden zijn zo geweldig, ze zijn lekker, ze ruiken meestal goed, ze ontspannen, kunnen geneeskrachtig zijn en je kunt er eenvoudig iets van of mee maken. 

Ik ben geboren en getogen in Drenthe. Al mijn voorouders van moeders kant komen hier vandaan en zijn nooit verhuisd. Je zou kunnen zeggen dat ik een Native Drent ben. Vele jaren al woon ik in een prachtig dorpje dicht bij de Hondsrug met bossen, Heide en natuurgebieden die veel te bieden hebben. In deze rust en rijkdom van de natuur kan ik me opladen. Er zijn bossen waar veel gebeurt is zoals bij grafheuvels, hunebedden, moerassen en akkers. Hier is vaak een nog voelbaar energetisch veld aanwezig. Is dit energetisch veld negatief geladen dan kunnen bomen, planten, dieren en mensen daar ziek van worden. Ik probeer deze plaatsen weer in balans te brengen en te helen.

Droom je al langere tijd van een handfasting. Ik kan dit voor je verzorgen. Ook een ceremonie of uitvaart van een overleden persoon kan ik verzorgen. 

In 2000 ben ik in aanraking gekomen met de Lakota zweethut ceremonie en daarbij ontdekte ik dat dit voor mij een soort van thuiskomen is. Sindsdien volg ik een traditionele weg. Ik giet het water bij onze zweethutgroep in Drenthe waarvan de meesten voor vrouwen zijn bedoeld. Ook verzorg ik trainingen en workshops. Ik ben blij dat ik hierdoor vrouwen kan helpen hun weg terug te vinden naar Moeder Aarde en hun eigen oer-kracht. De verbinding van vrouwen onderling, hoe ze zich ontplooien, het is zo mooi en ontroerend. Er mogen zijn, gezien worden, durven te vertrouwen op je innerlijke stem en kind, luisteren naar je hart, samen delen en ervaringen uitwisselen. Jong en oud samen! Alsof het nooit anders is geweest, zoals het ooit eens was.

Vanuit een liefdevol hart, energie en hulp van gidsen creëer ik (ook in opdracht), Krachtstokken, Maanstokken en Praatstokken (talkingstick), Rook(smudge) bundels/veren. Op deze site is er info over te vinden.

 

 

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en afgesloten. De Firekeepers-opleiding, watergietersopleiding, een 3-jarige opleiding Bach bloesem therapie, diverse massage technieken, Kristallen-heling-opleiding. Sjamanistisch training bij een bekende Nederlandse Sjamaan. Ik wil mezelf niet in een bepaald hokje neerzetten, daarom zeg ik vaak dat ik van alles wat ben, heks, priesteres, sjamaan, kruidenvrouw, medicijnvrouw, Shamballa heler maar bovenal een lerares. Ik ben van de oude grond een Moeder aarde vrouw die met beide benen op de grond staat, leeft in het NU en diep verbonden is met de natuur. We geven ceremonies en rituelen te ere van de Godin en de Voorouders die zo aanwezig zijn in mijn leven. Mijn dochter Karina heeft in haar leven al veel kennis van me doorgekregen en sinds een paar jaar werken we hechter en intenser dan ooit samen. We organiseren regelmatig Water, Cacao, Heidense jaarfeesten, sjamanistische drum, dans en zang cirkels en zweethut -ceremonies. 

 

 

4 gedachten over “Mijn verhaal

  1. Ik ken je manier van werken en is zuiver, eigen, krachtig en oprecht. En veel kennis weet je vanuit een diep weten of herinneren. Dus niet het puur uitvoeren van aangeleerde, maar vanuit een diepe kennis en waar het ook vandaan komt. En dat voel je bij jou en hoop zo ook gauw anderen. En dat met beide benen stevig op de grond..

  2. Lieve Dineke,
    wat heb je een mooie site! Eenvoud, natuur,overgave, de aarde en vreugde. Het is jammer dat ik/jij zo ver weg woon(t). Dit weekend wil ik toch liever thuisblijven, alhoewel ’n zweethut thuiskomen is 🙂
    ik zal mij goed bedenken….wens jou en jullie een mooie Inipi en ik kom graag een keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.