Mijn verhaal

 

Hallo ik ben Witwyfke, ik ben dochter, vrouw, zuster, echtgenote, moeder, oma, vriendin, partner, lerares, verhalen vertelster en nog veel meer.  Ergens op het pad besloot ik om de regie van mijn leven weer in eigen handen te nemen. Ik woonde als kind dicht bij het bos waar ik dan ook meestal te vinden was. Daar voelde ik me thuis. de natuur had en heeft geen geheimen voor me. In beide families van mijn ouders werden kruiden sinds vele generaties gebruikt en deze kennis werd doorgegeven van ouder op kind. Mijn opa kon met zijn handen helen (Reiki noemt men dit tegenwoordig). Hij voelde zich nooit meer dan een ander, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg was een van zijn uitspraken. Deze gave zoals hij het noemde komt via een hogere energie en jij bent slechts het doorgeefluik. Voel je nooit meer dan een ander, blijf bescheiden en sta open voor al dat is. Soms kun je mensen helpen, soms niet, dat is zwaar maar daar moet je mee leren om te gaan. Mijn opa, een bijzonder mens, een man zonder opleiding in deze zaken, in het dagelijks leven was hij bakker. Voor mij is het duidelijk dat vele dingen aangeboren zijn. Hoe deden de vele generaties dit voor ons? Zij leerden van een ouder, grootouder of leermeester. Naast dat ik ermee opgegroeid ben merkte ik dat er ook veel oude kennis in mij aanwezig is (collectief geheugen?). Regelmatig heb ik voorspellende (helderziend) visioenen of dromen, ben ik heldervoelend, helderhorend. Ik voel energieën – spirits die aanwezig zijn en kan ze helpen over te gaan. Ik heb daar geen invloed op het komt en gaat wanneer het wil. Ik werk altijd vanuit begrip, licht en liefde. Op aanvraag help ik bij, niet gewenste aanwezigheid van energie (entiteit) reinig huizen e.o dierenverblijven. Door bepaalde energieën kunnen mens en dier depressief of zelfs ziek worden. Hiervoor gebruik ik naast een geleerde methode ook kruiden. Experimenteer hier nooit zelf mee, schakel altijd een ervaren reiniger in..

 

 

 

 

 

Mijn liefde voor kruiden, planten en bomen? Het is er gewoon altijd al geweest. Mijn oma was net als ik een kruidenvrouw. Ze heeft me veel geleerd over het gebruik ervan. Kruiden zijn zo geweldig, ze zijn lekker, ze ruiken meestal goed, ze ontspannen, kunnen genees-krachtig zijn en je kunt er eenvoudig iets van of mee maken. Ik pluk en eet veel van wat de natuur me te bieden heeft. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben geboren en getogen in Drenthe al mijn voorouders van moeders kant komen hier vandaan en zijn nooit verhuisd. Ik woon in een prachtig dorpje dicht bij verschillende bossen en natuur-gebieden die veel te bieden hebben. In deze rust en rijkdom van de natuur kan ik me opladen. Er zijn bossen waar veel gebeurt is zoals bij grafheuvels, hunebedden, oude vennen, heide en akkers. 

Hier is vaak een nog voelbaar energetisch veld aanwezig. Is dit energetisch veld negatief geladen dan kunnen bomen, planten, dieren en mensen daar ziek van worden. Ik probeer deze plaatsen weer in balans te brengen en te helen. Ik geef drumcirkels waarbij we naast het bespelen van instrumenten ook zingen. Ik geef cirkels waarbij we invoelen en leren om te gaan met voorouderlijke energieën. Ook kun je mee op een Medicijn-wandeling. Ik ben van deze oude grond en houd me onder andere bezig met mijn eigen voorouders, de hunebedbouwers, het trechterbekervolk, ceremoniën en rituelen.

Ook eer ik de Godin in mijn leven die zo aanwezig is. Ik geef verschillende ceremoniën zoals Waterceremonies, Moeder-Vader en Babyblessings, drum en zang cirkels. Ik ben priesteres van de oude grond je kunt me inhuren voor een handverbinding of als spreekster bij de uitvaart van een overleden persoon.

Hunebed ceremonie

Avebury site (22)

 

 

 

 

                                   

 

 

 

In 2000 ben ik in aanraking gekomen met de Lakota zweethut ceremonie en daarbij ontdekte ik dat dit voor mij een soort van thuiskomen is. Sindsdien volg ik deze traditionele weg. Ik giet het water bij een zweethut ceremonie in Drenthe, waarvan de meesten vrouwen hutten zijn. Ik ben blij dat ik hierdoor vrouwen kan helpen hun weg terug te vinden naar Moeder Aarde en hun eigen oer-kracht. De verbinding van vrouwen onderling, hoe ze zich ontplooien, het is zo mooi en ontroerend. Het er mogen zijn, gezien te worden, durven te vertrouwen op je innerlijke stem, luisteren naar je hart, samen delen en ervaringen uitwisselen. Jong en oud samen! Alsof het nooit anders is geweest, zoals het eens was.

 

 

 

 

 

Een aantal jaren geef ik ook Germaans/Keltisch hutten waarin ik samenwerk met dieren, voorouders/ spirits, kruiden, verhalen van eigen bodem. Het mocht terugkeren op mijn pad door mijn intense beleving met de Lakota-traditie.

 

 

 

 

 

Verder maak ik eventueel in opdracht, Dreamcatchers (dromenvangers) en Talkingsticks (praatstok/krachtstok) ook geef ik zo nu en dan een workshop.

Workshop dreamcatcher 7 maart

 

 

 

 

 

 

Ik zie mezelf als een Moeder aarde vrouw met beide benen op de grond en diep verbonden met de natuur, ik leef in het NU. Natuurlijk heb ik verschillende opleidingen gedaan, een 3-jarige opleiding Bach bloesem therapie, Ontspannings- en Hotstone-massage en een Kristallen-opleiding. Ook een paar jaar bij een bekende Nederlandse Sjamaan gelopen. Ik noem mezelf geen Sjamaan, Heks of weet ik wat. Maar ik ben en voel me wel een priesteres van eigen bodem. Ik geef vanuit die roeping ook Handverbindingen -Handfasting ceremonies.

Mijn hele leven gebruik ik al kristallen om te helpen helen en als Talisman. Deze oeroude wezens spelen een belangrijke rol in mijn dagelijkse leven. Intussen opleiding moe geworden besloot ik kennis en weten in de praktijk te brengen. Deze te delen met hen die willen leren of als hulp op hun eigen pad. Omdat ik ervan overtuigd ben dat dit de bedoeling is. De weg van mijn hart mogen volgen, dat het goed is het weten, het geleerde, oude en nieuwe kennis door te geven, het niet voor mezelf te behouden. Voor hen die na ons komen opdat kennis bewaard blijft..

Mitakuye Oyasin (we are all related)

Blessed Be

 

 

4 thoughts on “Mijn verhaal

  1. Ik ken je manier van werken en is zuiver, eigen, krachtig en oprecht. En veel kennis weet je vanuit een diep weten of herinneren. Dus niet het puur uitvoeren van aangeleerde, maar vanuit een diepe kennis en waar het ook vandaan komt. En dat voel je bij jou en hoop zo ook gauw anderen. En dat met beide benen stevig op de grond..

  2. Lieve Dineke,
    wat heb je een mooie site! Eenvoud, natuur,overgave, de aarde en vreugde. Het is jammer dat ik/jij zo ver weg woon(t). Dit weekend wil ik toch liever thuisblijven, alhoewel ’n zweethut thuiskomen is 🙂
    ik zal mij goed bedenken….wens jou en jullie een mooie Inipi en ik kom graag een keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.