Mijn verhaal

Hallo, ik ben Witwyfke, dochter, vrouw, zuster, echtgenote, moeder, oma, vriendin, partner, lerares, verhalen vertelster en nog veel meer. Ergens op het pad van mijn leven besloot ik om de regie van dat leven weer in eigen handen te nemen om te zijn wie ik ben. Als kind woonde ik dicht bij het bos waar ik dan ook meestal te vinden was. Daar voelde ik me thuis. de natuur had en heeft geen geheimen voor me. Mijn opa kon met zijn handen helen (Reiki noemt men dit tegenwoordig). Hij voelde zich nooit meer dan een ander, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg was een van zijn uitspraken.  Blijf bescheiden en sta open voor al dat is, respecteer dat ieder wezen op aarde anders is en een eigen pad bewandelt. Soms kun je mensen helpen, soms niet, dat is zwaar en daar moet je mee leren om te gaan. Mijn opa, een bijzonder mens, een man zonder opleiding in deze zaken, in het dagelijks leven was hij bakker. Voor mij is het duidelijk dat vele dingen aangeboren zijn. Hoe deden de vele generaties dit voor ons? Zij leerden van een ouder, grootouder of leermeester. Naast dat ik ermee opgegroeid ben merkte ik dat er ook veel oude kennis in mij aanwezig is (collectief geheugen). Regelmatig heb ik voorspellende (helderziend) visioenen of dromen, ben ik heldervoelend, helderhorend. Ik voel energieën – spirits die aanwezig zijn en kan ze helpen over te gaan. Ik heb daar geen invloed op, het komt en gaat wanneer het wil. Ik werk altijd vanuit begrip, licht en liefde. Op aanvraag help ik bij, niet gewenste aanwezigheid van energie (entiteit) reinig huizen e.o dierenverblijven. Door bepaalde energieën kunnen mens en dier depressief of zelfs ziek worden. Hiervoor gebruik ik naast een geleerde methode ook kruiden. Experimenteer hier nooit zelf mee, schakel altijd een ervaren reiniger in..

In mijn familie worden kruiden sinds vele generaties gebruikt, om remedies te maken, in de keuken en voor andere zaken. Deze kennis is doorgegeven van ouder op kind. Mijn oma was net als ik een kruidenvrouw. Ze heeft me veel geleerd over het gebruik ervan. Kruiden zijn zo geweldig, ze zijn lekker, ze ruiken meestal goed, ze ontspannen, kunnen genees-krachtig zijn en je kunt er eenvoudig iets van of mee maken. 

Ik ben geboren en getogen in Drenthe. Al mijn voorouders van moeders kant komen hier vandaan en zijn nooit verhuisd. Je zou kunnen zeggen dat ik een Native Drent ben. Vele jaren al woon ik in een prachtig dorpje dicht bij de Hondsrug met bossen, Heide en natuur-gebieden die veel te bieden hebben. In deze rust en rijkdom van de natuur kan ik me opladen. Er zijn bossen waar veel gebeurt is zoals bij grafheuvels, hunebedden, moerassen en akkers. Hier is vaak een nog voelbaar energetisch veld aanwezig. Is dit energetisch veld negatief geladen dan kunnen bomen, planten, dieren en mensen daar ziek van worden. Ik probeer deze plaatsen weer in balans te brengen en te helen. Ik ben van deze oude grond en houd me onder andere bezig met mijn eigen voorouders en eer hen met ceremoniën en rituelen, waarbij we invoelen en leren om te gaan met voorouderlijke energieën. We geven ceremonies en rituelen te ere van de Godin die zo aanwezig is in mijn leven. We organiseren regelmatig Waterceremonies,  drum en zang cirkels, zweethutceremonies

Je kunt me inhuren voor een handverbinding/handfasting of als spreekster bij de uitvaart van een overleden persoon.

In 2000 ben ik in aanraking gekomen met de Lakota zweethut ceremonie en daarbij ontdekte ik dat dit voor mij een soort van thuiskomen is. Sindsdien volg ik deze traditionele weg. Ik giet het water bij een zweethut ceremonie in Drenthe, waarvan de meesten vrouwen hutten zijn. Ik ben blij dat ik hierdoor vrouwen kan helpen hun weg terug te vinden naar Moeder Aarde en hun eigen oer-kracht. De verbinding van vrouwen onderling, hoe ze zich ontplooien, het is zo mooi en ontroerend. Het er mogen zijn, gezien worden, durven te vertrouwen op je innerlijke stem, luisteren naar je hart, samen delen en ervaringen uitwisselen. Jong en oud samen! Alsof het nooit anders is geweest, zoals het eens was.

Vanuit een liefdevol hart, energie en hulp van gidsen creëer ik (ook in opdracht), Krachtstokken, Maanstokken en Praatstokken (talkingstick), Rook(smudge) bundels/veren en dreamcatchers (dromenvangers) Op deze site is er info over te vinden.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en afgesloten. De Firekeepers-opleiding, watergietersopleiding, een 3-jarige opleiding Bach bloesem therapie, diverse massage technieken, Kristallen-heling-opleiding. Sjamanistisch training bij een bekende Nederlandse Sjamaan. Omdat ik mezelf niet in een bepaald hokje willen neerzetten kan ik alleen zeggen ik ben van alles wat. Een heks, een priesteres, een sjamaan, een kruidenvrouw, een heler en vooral een leraar. Ik ben een Moeder aarde vrouw met beide benen op de grond,  diep verbonden met de natuur, ik leef in het NU. Mijn dochter Karina heeft in haar leven al veel kennis van me doorgekregen en sinds een paar jaar werken we hechter dan ooit samen.   

 

 

 

4 gedachten over “Mijn verhaal

  1. Ik ken je manier van werken en is zuiver, eigen, krachtig en oprecht. En veel kennis weet je vanuit een diep weten of herinneren. Dus niet het puur uitvoeren van aangeleerde, maar vanuit een diepe kennis en waar het ook vandaan komt. En dat voel je bij jou en hoop zo ook gauw anderen. En dat met beide benen stevig op de grond..

  2. Lieve Dineke,
    wat heb je een mooie site! Eenvoud, natuur,overgave, de aarde en vreugde. Het is jammer dat ik/jij zo ver weg woon(t). Dit weekend wil ik toch liever thuisblijven, alhoewel ’n zweethut thuiskomen is 🙂
    ik zal mij goed bedenken….wens jou en jullie een mooie Inipi en ik kom graag een keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.