Mijn verhaal

Hallo ik ben Witwyfke,

Ik ben dochter, vrouw, zuster, echtgenote, moeder, oma, vriendin, partner, lerares, verhalen vertelster en nog veel meer. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en afgesloten. De Firekeepers-opleiding, Watergieter opleiding, een 3-jarige opleiding Bach bloesem therapie, diverse massage technieken, Kristallen-heling-opleiding. Sjamanistisch training bij een bekende Nederlandse Sjamaan. Ik plaats mezelf niet in een bepaald hokje daarom zeg ik dat ik van alles wat in me heb, heks, priesteres, sjamaan, kruidenvrouw, medicijnvrouw, Watergietster, Shamballa heler en een lerares. Ik leef en volg mijn gehele leven het Sjamanistische pad. Ik ben van de oude grond een Moeder aarde vrouw die met beide benen op de grond staat, leeft in het NU en diep verbonden is met de natuur en de spiritwereld. Ik geef ceremonies en rituelen te ere van de Godin en de Voorouders die zo aanwezig zijn in mijn leven. Ergens op het pad van mijn leven besloot ik om de regie weer in eigen handen te nemen om weer te zijn wie ik werkelijk ben.

Als kind woonde ik dicht bij het bos waar ik dan ook meestal te vinden was. Daar voelde ik me thuis, de natuur had en heeft geen geheimen voor me. Mijn opa kon met zijn handen helen, net als ik, Shamballa reiki noemt men dit nu. Hij voelde zich nooit meer dan een ander. Blijf bescheiden en sta open voor al dat is, respecteer dat ieder wezen op aarde anders is en een eigen pad bewandelt. Soms kun je mensen of dieren helpen, soms niet, dat is zwaar en daar moet je mee leren om te gaan. Mijn opa, een bijzonder mens. Een man zonder opleiding in deze zaken. Voor mij is het duidelijk dat vele dingen aangeboren zijn. Hoe deden de vele generaties dit voor ons? Zij leerden van een ouder, grootouder of mentor. Naast dat ik ermee opgegroeid ben merkte ik dat er ook veel oude kennis in mij aanwezig is (collectief geheugen). Regelmatig heb ik voorspellende visioenen e.o. dromen, ben ik heldervoelend, helderhorend en helderziend. Ik voel energieën – spirits die aanwezig zijn en kan ze helpen over te gaan. Ik heb daar geen invloed op, het komt en gaat wanneer het wil. Ik werk altijd vanuit begrip, licht en liefde. Op aanvraag help ik bij niet gewenste aanwezigheid van energieën (entiteit) en reinig huizen e.o. dierenverblijven. Door bepaalde energieën kunnen mens en dier depressief e.o. ernstig ziek  worden. Hiervoor gebruik ik naast een geleerde methode ook kruiden. Experimenteer hier nooit zelf mee, schakel altijd een ervaren reiniger in. Dat zal je een hoop ellende besparen

In mijn familie worden kruiden sinds vele generaties gebruikt, om remedies te maken, in de keuken en voor andere zaken. Deze kennis is doorgegeven van ouder op kind. Mijn oma was een kruidenvrouw. Ze heeft me veel geleerd over het gebruik ervan. Kruiden zijn zo geweldig, ze zijn lekker, ze ruiken meestal goed, ze ontspannen, kunnen geneeskrachtig zijn en je kunt er eenvoudig iets van of mee maken. 

Ik ben geboren en getogen in Drenthe. Al mijn voorouders van moeders kant komen hier vandaan en zijn nooit verhuisd. Je kunt dus zeggen dat ik een Native Drent ben. Vele jaren al woon ik in een prachtig dorpje dicht bij de Hondsrug met bossen, Heide en Natuurgebieden die veel te bieden hebben. In deze rust en rijkdom van de natuur kan ik me opladen. Er zijn bossen waar veel gebeurt is zoals bij grafheuvels, hunebedden, moerassen en akkers. Hier is vaak een nog voelbaar energetisch veld aanwezig. Is dit energetisch veld negatief geladen dan kunnen bomen, planten, dieren en mensen daar ziek van worden. Ik probeer deze plaatsen weer in balans te brengen en te helen.

In 2000 ben ik in aanraking gekomen met de Lakota zweethut ceremonie en daarbij ontdekte ik dat dit voor mij  thuiskomen was. Sindsdien volg ik een traditionele weg. Ik ben geïnitieerd door de beste leraren. Ik giet al vele jaren het water bij onze zweethutgroep in Drenthe. Sinds een paar jaar is de groep uitgebreid met 2 prachtige vrouwen. Die het water gieten op hun eigen wijze en vanuit hun eigen wijsheid.

 

Vanuit een liefdevol hart, energie en hulp van gidsen creëer ik (ook in opdracht), Krachtstokken, Maanstokken en Praatstokken (talkingstick), Rook(smudge) bundels/veren. Op deze site is er info over te vinden.

Ik kan allerlei ceremonies voor je verzorgen, handfasting, verjaardagsfeestje, inwijding, initiatie, mother of babyblessing, ritueel bij scheiding of uitvaart van een overleden persoon. 

 

4 gedachten over “Mijn verhaal

  1. Ik ken je manier van werken en is zuiver, eigen, krachtig en oprecht. En veel kennis weet je vanuit een diep weten of herinneren. Dus niet het puur uitvoeren van aangeleerde, maar vanuit een diepe kennis en waar het ook vandaan komt. En dat voel je bij jou en hoop zo ook gauw anderen. En dat met beide benen stevig op de grond..

  2. Lieve Dineke,
    wat heb je een mooie site! Eenvoud, natuur,overgave, de aarde en vreugde. Het is jammer dat ik/jij zo ver weg woon(t). Dit weekend wil ik toch liever thuisblijven, alhoewel ’n zweethut thuiskomen is 🙂
    ik zal mij goed bedenken….wens jou en jullie een mooie Inipi en ik kom graag een keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.