Hallo ik ben Witwyfke

Ik ben dochter, vrouw, zuster, echtgenote, moeder, oma, vriendin, partner, lerares, verhalen vertelster, Priesteres met Keltische en Scandinavische voorouders en nog veel meer. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en afgesloten, de Vuurhoeder en Watergieter opleiding, een 3-jarige opleiding Bach bloesem therapie, diverse massage technieken, Kristallen-heling-opleiding. Sjamanistisch training bij een bekende Nederlandse Sjamaan. Omdat ik mezelf niet in een hokje wil plaatsen zeg ik dat ik van alles wat in me heb. Heks, priesteres, sjamaan, kruidenvrouw, medicijnvrouw, Watergietster, Shamballa heler en lerares. Ik leef en volg mijn gehele leven het Sjamanistische pad. Ik ben van de oude grond. Een Moeder aarde vrouw die met beide benen op en in de de grond staat. Ik leef nu en hier en voel me diep verbonden met de spiritwereld en de natuur. Ik organiseer ceremonies en rituelen te ere van de Godin en de Voorouders die zo aanwezig zijn in mijn leven. Ergens op het pad van mijn leven besloot ik om de regie weer in eigen handen te nemen en te zijn wie ik werkelijk ben.

Als kind woonde ik dicht bij het bos waar ik dan ook meestal te vinden was. Daar voelde ik me thuis, de natuur heeft geen geheimen voor me. Mijn opa kon met zijn handen helen, net als ik. Hij voelde zich nooit meer dan een ander. Blijf bescheiden en sta open voor al dat is, respecteer dat ieder wezen op aarde anders is en een eigen pad bewandelt. Soms kun je mensen of dieren helpen, soms niet, dat is zwaar en daar moet je mee leren om te gaan. Mijn opa, een bijzonder mens. Een man zonder opleiding in deze zaken. Voor mij is het duidelijk dat vele dingen aangeboren zijn. Hoe deden de vele generaties dit voor ons? Zij leerden van een ouder, grootouder of mentor. Naast dat ik ermee opgegroeid ben merkte ik dat er ook veel oude kennis in mij aanwezig is (collectief geheugen). Regelmatig heb ik voorspellende visioenen e.o. dromen, ben ik heldervoelend, helderhorend en helderziend. Ik voel energieën – spirits die aanwezig zijn en kan ze helpen over te gaan. Ik heb daar geen invloed op, het komt en gaat wanneer het wil. Ik werk altijd vanuit begrip, licht en liefde. 

In mijn familie worden kruiden sinds vele generaties gebruikt, om remedies te maken, in de keuken en voor andere zaken. Deze kennis is doorgegeven van ouder op kind. Een oma was een kruidenvrouw en ze heeft me veel geleerd over het gebruik ervan. Kruiden zijn zo geweldig, ze zijn lekker, ze ruiken meestal goed, ze ontspannen, kunnen geneeskrachtig zijn en je kunt er eenvoudig iets van of mee maken. 

Ik ben geboren en getogen in Drenthe. Al mijn voorouders van moeders kant komen hier vandaan en zijn nooit verhuisd. Je kunt dus zeggen dat ik een Native Drent ben. Vele jaren al woon ik in een prachtig dorpje dicht bij de Hondsrug met bossen, Heide en Natuurgebieden die veel te bieden hebben. In deze rust en rijkdom van de natuur kan ik me opladen. Er zijn bossen waar veel gebeurt is b.v. bij grafheuvels, hunebedden, moerassen en akkers. Hier is vaak een nog voelbaar energetisch veld aanwezig. Is dit energetisch veld negatief geladen dan kunnen bomen, planten, dieren en mensen daar ziek van worden. Ik probeer deze plaatsen weer in balans te brengen en te helen.

In 2000 ben ik in aanraking gekomen met de Lakota zweethut ceremonie en daarbij ontdekte ik dat dit voor mij  thuiskomen was. Sindsdien volg ik een traditionele weg. Ik ben geïnitieerd door de beste leraren. Ik giet al vele jaren het water bij onze zweethutgroep in Drenthe. Sinds een paar jaar is de groep uitgebreid met mijn prachtige dochter die het water giet op haar eigen-wijze en vanuit haar eigen wijsheid.

Vanuit een liefdevol hart, energie en hulp van gidsen creëer ik (ook in opdracht), Krachtstokken, Maanstokken en Praatstokken (talkingstick), Rook(smudge) bundels/veren. 

 

 

 

Handfasting: er zijn vele vormen en allerlei ceremonies die ik voor jullie kan verzorgen,  verjaardagsfeestje, Andere ceremonies die ik verzorgen kan zijn: Elder/Crone, Mother of Baby-blessing of een ritueel bij scheiding of uitvaart. 

 

Ik hoor graag of ik iets in welke vorm dan ook voor je kan betekenen.

4 gedachten over “Hallo ik ben Witwyfke

  1. Ik ken je manier van werken en is zuiver, eigen, krachtig en oprecht. En veel kennis weet je vanuit een diep weten of herinneren. Dus niet het puur uitvoeren van aangeleerde, maar vanuit een diepe kennis en waar het ook vandaan komt. En dat voel je bij jou en hoop zo ook gauw anderen. En dat met beide benen stevig op de grond..

  2. Lieve Dineke,
    wat heb je een mooie site! Eenvoud, natuur,overgave, de aarde en vreugde. Het is jammer dat ik/jij zo ver weg woon(t). Dit weekend wil ik toch liever thuisblijven, alhoewel ’n zweethut thuiskomen is 🙂
    ik zal mij goed bedenken….wens jou en jullie een mooie Inipi en ik kom graag een keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.