Nacht-Volle Maan Zweethut

Een nacht of volle maan zweethut-ceremonie wordt op dezelfde wijze gegeven als een dag-zweethut ceremonie. Alleen gaan we dan ’s avonds naar binnen en komen we er ergens in de nacht weer uit. Bij volle maan kan het wel lichter zijn. Het is een traditionele Moeder Godin hut..

 

Het is geweldig om ook bij deze zweethut ceremonies aanwezig te zijn. Deze ceremonie heeft een heel eigen eigen uitstraling en energie. Volle maan hutten hebben een Luna energie die voor sensitieve personen en met name vrouwen heel voelbaar is. De maan en vrouwen hebben een natuurlijke verbinding, kijk maar naar de maandstonden die dikwijls gelijk lopen met de volle maan. De ceremonie heeft een mystiek die niet uit te leggen is die je gewoon wilt beleven. De nacht-hut is voor hen die diepe ontspanning, nieuwe balans en de verbinding met Moeder Aarde zoekt. De nacht-hut heeft een zachte energie en toch ook krachtige energie. De kracht van Grootmoeder Maan werkt diep door in lichaam en geest waardoor beelden, dromen en visioenen naar boven kunnen komen die vernieuwing of een nieuwe richting aan je leven kunnen geven. In deze hut kun je naakt of gekleed aanwezig zijn wat voor jou goed voelt.   

volle maan door bomen

In de 4 ronden zal er hoofdzakelijk rust en stilte zijn, we zullen diep naar binnen gaan en zo nu en dan word er iets gezongen ofwel een muziekinstrument gebruikt.             

 

 

 

Data van deze hutten staan in de agenda/activiteiten, opgave en verder info is mogelijk via mail. Wees welkom! 

1 thought on “Nacht-Volle Maan Zweethut

  1. De volle maan hut,………………….. blue moon, de blauwe maan.
    Voor mij was het de derde maal dat ik een zweet hut bij jou en Joan in Orvelte heb meegemaakt en ik moet eerlijk zeggen dat het iedere keer een hele bijzondere ervaring is geweest , maar dat het elke keer anders was. Juist deze ervaring maakt het boeiend om een hut mee te maken. Geweldig om er toch steeds weer deel van uit te maken, juist op de momenten waarop je het gevoel hebt om zelf te beslissen of je de ene hut graag wil doen en de andere niet. Wat uiteindelijk wel dezelfde ervaring is, is dat je een super gevoel van saamhorigheid ervaart met mensen die je dan pas hebt leren kennen en dat is bijna niet te verwoorden, maar het gevoel is des te fijner. Hoe je je ook voelt, wat of wie je ook bent, hoe je weg ook gaat, op dat moment deel je een unieke ervaring en het geeft kracht en ruimte om verder te gaan met je leven. De eerste hut voor mij was helemaal nieuw en ik vond het ook best spannend, gelukkig werd ik heel goed opgevangen door iedereen. De rituelen die plaatsvinden voordat je de hut in gaat zijn ook een deel van het hele proces wat je doorloopt en doordat er altijd wel een basis ervaring van anderen is word je al snel deelgenoot gemaakt en leer je door het doen en deelnemen. Het vuur, het ritueel om de stenen te plaatsen, het maken van de tabakszakjes waarin je je gebedjes kunt doen enz. Je leert hoe belangrijk de taak van de vuurvrouwen is en dat van de watergietster, de verschillende rondes en de prachtige liederen , die als je ze maar vaak genoeg hoort en mee neuriet uiteindelijk ook vertrouwd aanvoelen. De volle maan hut was ontspannen en luchtig, vrolijk en vol verrassingen, de kracht van de spirits was sterk en op een onvoorstelbare onverwachte manier aanwezig, er gebeurden nogal wat dingen die bij ons overkwamen als grapjes. We werden door de spirits “in de maling genomen”, zeker in de hut, de vuurvrouwen echter hebben het anders ervaren, zij hebben het echt super heet gehad en waren echt in hun element.

    Th. en M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.