Workshop training Vuurhoeder V/M

Deze training van 3.5 dag is bedoeld om het vuur bij een Zweethut ceremonie te hoeden en veilig te begeleiden. We spreken dus over een ceremonieel vuur. Door veel te oefenen bij vuren zul je de nodige verdere praktijk ervaringen opdoen. We leren je niet persé hoe je een vuur hoe je met me verschillende technieken aanmaakt maar er komen wel wat handige zaken voorbij.


De grootste reis die je aangaat tijdens deze training is die met jezelf. Het is een weg van persoonlijke ontwikkeling. Hierbij wat vragen die je tegen kunt komen. ~ Hoe leeft het vuur in jou? Hoe present en geaard ben jij? Kun en wil je je dienstbaar opstellen voor het grotere geheel? Kun je het vuur ‘lezen’, wat heeft het nodig en hoe voed je het? Wat wil jij leren? Dus wat zijn jouw doelen voor deze 4 dagen? De mensen die lesgeven zijn vrouwen met vele jaren ervaring in een traditionele omgeving. De samenstelling van de groep kan dus zowel mannen als vrouwen bevatten.


Workshop data:   

Opgave tot ? dit i.v.m. regelen locatie en catering.

Aankomst: ? 10 uur

 Einde: ?  14.00 uur.

Locatie: Brink 9  in Westdorp (Drenthe)

Info en opgave: info@praktijkisness.nl 


De workshop bedraagt € 950,- euro. Bij opgave vragen we je om het gehele bedrag of om de aanbetaling van € 350,- euro binnen een week over te maken. Als je betaling binnen is, is je plek gereserveerd. Gespreide betaling is na je aanbetaling alleen in bij vroegtijdig overleg mogelijk. Het totale bedrag dient in ieder geval uiterlijk ? op onze rekening te staan. Bij annulering 4 weken na je opgave brengen we de aanbetaling in rekening. Na ? het gehele bedrag. Bij annulering van onze kant krijg je het gehele bedrag terug. Wil je een factuur dan komt er 9% BTW over het bedrag heen.

Wij kiezen ervoor om kleine groepen te begeleiden van max 6 personen. Omdat het intense dagen zijn waarin veel geleerd en aangeraakt kan worden. Willen we dit goed kunnen begeleiden is dit nodig zodat iedereen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht krijgt in zijn of haar proces.

De workshop is inclusief lesmateriaal op papier, lessen mondeling, catering voor alle dagen, gebruik materialen voor het vuur (hout, stenen e.d.) overnachtingen en  zweethutten over die dagen. Voor 1 van de zweethutten kun je 1 persoon gratis uitnodigen (waarde 80,- euro) Deze persoon neemt dan wel iets voor de potluck/diner ( voor circa 4 personen) mee na de zweethut ceremonie. Wil je meer mensen uitnodigen dan doneren zij 35,- euro p.p. en nemen ze iets mee voor de potluck/diner.

Ben je al een vuurhoeder maar wil je graag een traditionele training met meer verdieping en kennis over de intenties, rituelen, gebruiken enzovoort. Dan is deze workshop vast en zeker iets voor jou. Bij ons leer je een traditioneel vuur te maken voor een zweethut of andere ceremonie. En wat je daarbij hoort te weten om veilig en verantwoord een ceremonie te begeleiden. Wij geven geen Quick fix (snel) cursus maar een volwaardige opleiding. We werken met zware materialen zoals hout en stenen. Je zult fysiek en mentaal sterk genoeg moeten zijn. Je word begeleid en ingewijd in de rituelen en gebruiken van het vuurhoeden. Je leert een aantal praktische zaken, altaar maken, een zweethut aan kleden, welk hout gebruik je, welke stenen, smudgen, benodigde kruiden, veiligheid, materialen enzovoort. Daarnaast ervaar je een verdiepende kennis en verbindende energie om met het vuur samen te werken. Het is belangrijk dat je die diepe verbinding aangaat met de vuur spirits, de Grootouders  (stenen), de kruiden, het staande volk (bomen die het hout leveren), de natuur spirits, de windrichtingen, Moeder Aarde, Vader zon, het Sterrenvolk en zuster Maan. De oorsprong en basis waar deze ceremonie wegkomt.

Vuurhoeden is een (groei) proces, een heel proces van persoonlijke ontwikkeling. Als vuurhoeder zul je eerst de verbinding van het vuur en de hut moeten ontdekken. Het waarom weten, contact met de spiritwereld kunnen opbouwen, je dienstbaar op kunnen stellen, je eigen verlangens en ego opzij zetten, songs leren, enzovoort, enzovoort.

Omdat we geen energieën willen vermengen vragen we je om minimaal 5 dagen voor onze ceremonies geen psychedelische Moeder Aarde medicijn te gebruiken en minimaal 2 dagen van te voren geen alcohol te nuttigen. Deelname aan de workshop en zweethut is op eigen risico!

Spreekt deze mooie opleiding je aan en ben je gemotiveerd om die bij ons te volgen dan kun je contact op nemen via bovenstaand mailadres.