Workshop Vuurhoeder V/M 2022

Workshop data: Aankomst: donderdagmorgen 14 april om 10.00 uur. Einde: zondagmiddag 17 april circa 13.00 uur. De opleiding vind plaats op het terrein van de zweethut groep Wakan Mimeya en wordt gegeven door Karina Diemer. Locatie: ’t Hof van Wespert, Brink 9  in Westdorp (Drenthe) Info en opgave bij witwyfke@gmail.com. De workshop bedraagt € 950,- euro en dient na opgave z.s.m. overgemaakt te worden. Bij aanmelding vragen we om je aanbetaling van 250,- euro binnen 14 dagen over te maken. daarmee is je deelname definitief. Wij zijn geen bedrijf en daarom is het niet mogelijk om een rekening te ontvangen. Gespreide betaling kan: in 2 gedeelten van 350,- euro en moet per 1 maart op onze rekening staan. Bij annulering in welke vorm dan ook van jou kant brengen we de aanbetaling in rekening. Bij annulering van onze kant krijg je het gehele bedrag terug.

De workshop is inclusief lesmateriaal op papier, lessen mondeling, catering over alle dagen,  materialen voor het vuur (hout e.d.) 3 overnachtingen en alle zweethutten over die dagen. Voor de zweethut van zaterdag kun je 1 persoon gratis uitnodigen (waarde 65,- euro) deze neemt dan wel iets mee voor de potluck/diner na de zweethut ceremonie. Deelname is altijd op eigen risico!!!

Ben je al een vuurhoeder maar wil je graag meer verdieping, kennis over de intenties, rituelen, gebruiken enzovoort. In deze workshop leer je niet een bushcraft vuurtje te maken. Hier leer je een groot traditioneel vuur te maken voor een zweethut of andere ceremonie en wat je hoort te weten om veilig en verantwoord een ceremonie te begeleiden. Wij geven geen snelcursus maar een volwaardige opleiding. We werken met zware materialen zoals hout en stenen. Je zult fysiek en mentaal sterk genoeg moeten zijn. Je word begeleid en ingewijd in de rituelen en gebruiken van het vuurhoeden. Je leert een aantal praktische zaken zoals een altaar bouwen, een zweethut aan te kleden, begrippen in woord en tekst, welk hout gebruik je, welke stenen, smudgen, benodigde kruiden, veiligheid, materialen enzovoort. Daarnaast ervaar je een verdiepende kennis om met het vuur samen te werken en je ermee te verbinden.

Bij ons krijg je een traditionele basis opleiding waarna je nog als je wilt kunt assisteren bij onze zweethut ceremonies. Dit is een leertraject waarin je onder alle weers- omstandigheden en met andere vuurhoeders en watergieters zult werken. Het is niet even een vuurtje stoken, er komt zoveel meer bij kijken. Het is belangrijk dat je die diepe verbinding voelt met de vuur spirits, de Grootouders  (stenen), de kruiden, de bomen die het hout geleverd hebben, de natuur spirits, de windrichtingen, Moeder Aarde, Vader zon, het Sterrenvolk en zuster Maan. De oorsprong en basis van waar deze ceremonie wegkomt is waar het bij ons om draait en die zo belangrijk voor ons is.

Vuurhoeden is een (groei) proces een heel mooi proces. Als vuurhoeder zul je eerst de verbinding van het vuur en de hut moeten ontdekken. Het waarom weten, contact met de spiritwereld kunnen opbouwen, je dienstbaar op kunnen stellen, je eigen verlangens en ego opzij zetten, songs leren, enzovoort. Bij ons zul je eerst ervaring als vuurhoeder moeten hebben voor je het Watergieten kunt leren. We proberen zo om de tradities in ere te houden en respectvol door te geven aan hen die het willen leren.

Mocht je sterk gemotiveerd zijn om bij ons een opleiding te gaan volgen dan vraag ik je om contact op te nemen zodat we meer over jou en je skills weten.