Training Firekeeper/Vuurhoeder M/V 2019

Deze traditionele training/opleiding vind plaats in (Drenthe) en is voor vrouwen en mannen. We werken met zeer zware materialen zoals hout en basalt/lava stenen.          Je zult fysiek sterk genoeg moeten zijn die te kunnen dragen..

 

 

 

 

De opleiding vind plaats in de maanden mei of september. De opleiding duurt 3 volle dagen aaneengesloten beginnend op donderdavond tot maandagavond. De workshop is inclusief de overnachtingen, maaltijden, alle materialen, gebruik van hout, documentatie en lessen. Er zal een zweethut opgebouwd worden die alle dagen gebruikt wordt. Je zult in de opleiding ook zelf regelmatig de zweethut ingaan. De opleiding is volgens de Lakota (First Nation people of America) traditie.

 

 

 

 

 

We werken met de bijbehorende rituelen, windrichtingen en gebruiken. Je word begeleid en ingewijd in de rituelen en gebruiken van het vuurhoeden. Je leert een altaar bouwen, een zweethut aan te kleden, begrippen in woord en tekst, welk hout gebruik je, welke stenen, smudgen, benodigde kruiden, veiligheid, materialen en alles wat je nodig hebt een goede vuurhoeder te worden.

 

 

 

 

 

 

 

Voor opgave en jouw financiële bijdrage voor deze gedegen opleiding berichtje sturen naar witwyfke@google.com