Workshop Vuurhoeder V/M 2022

Deze training is bedoeld om het vuur bij een zweethut ceremonie te hoeden en veilig te begeleiden.

Workshop data: Aankomst: donderdagmorgen. Einde: zondagmiddag. De opleiding vind plaats op het terrein van de zweethut groep Wakan Mimeya en wordt gegeven door Karina Diemer. Locatie: Brink 9  in Westdorp (Drenthe) 

De workshop bedraagt € 950,- euro. Bij aanmelding vragen we om je aanbetaling van 250,- euro binnen 14 dagen over te maken daarmee is je plek gereserveerd. Gespreide betaling kan in overleg met ons en het totale bedrag moet per 1 maart op onze rekening staan. Bij annulering van jou wanneer en in welke vorm ook brengen we de aanbetaling in rekening. Bij annulering voor 1 februari brengen we de helft van totaalbedrag in rekening. Na 1 februari het gehele bedrag. Bij annulering van onze kant krijg je het gehele bedrag terug.   Info en opgave bij witwyfke@gmail.com.

De workshop is inclusief lesmateriaal op papier, lessen mondeling, catering over alle dagen, materialen voor het vuur (hout e.d.) 3 overnachtingen en alle zweethutten over die dagen. Voor de zweethut van zaterdag kun je 1 persoon gratis uitnodigen (waarde 75,- euro) Deze persoon neemt dan wel iets voor de potluck/diner (circa 4 personen) mee na de zweethut ceremonie. Wil je meer mensen uitnodigen dan doneren zij 30,- euro p.p. en nemen ook iets voor de potluck mee.

Omdat we geen energieën willen vermengen vragen we je om minimaal 5 dagen voor onze ceremonies geen Moeder Aarde medicijn te gebruiken en 2 dagen van te voren geen alcohol te nuttigen. Deelname aan de workshop en zweethut is op eigen risico!

Ben je al een vuurhoeder maar wil je graag een traditionele training met meer verdieping, kennis over de intenties, rituelen, gebruiken enzovoort. Dan is deze workshop vast en zeker iets voor jou. Hier leer je een traditioneel vuur te maken voor een zweethut of andere ceremonie en wat je hoort te weten om veilig en verantwoord een ceremonie te begeleiden. Wij geven geen snelcursus maar een volwaardige opleiding. We werken met zware materialen zoals hout en stenen. Je zult fysiek en mentaal sterk genoeg moeten zijn. Je word begeleid en ingewijd in de rituelen en gebruiken van het vuurhoeden. Je leert een aantal praktische zaken zoals een altaar bouwen, een zweethut aan te kleden, begrippen in woord en tekst, welk hout gebruik je, welke stenen, smudgen, benodigde kruiden, veiligheid, materialen enzovoort. Daarnaast ervaar je een verdiepende kennis en verbindende energie om met het vuur samen te werken.

In dit leertraject zul je kennis maken met allerlei weersomstandigheden en zul je met andere vuurhoeders en watergieters samenwerken. Het is belangrijk dat je die diepe verbinding voelt met de vuur spirits, de Grootouders  (stenen), de kruiden, de bomen die het hout geleverd hebben, de natuur spirits, de windrichtingen, Moeder Aarde, Vader zon, het Sterrenvolk en zuster Maan. De oorsprong en basis van waar deze ceremonie wegkomt is waar het bij ons om draait en die zo belangrijk voor ons is.

Vuurhoeden is een (groei) proces een heel mooi proces. Als vuurhoeder zul je eerst de verbinding van het vuur en de hut moeten ontdekken. Het waarom weten, contact met de spiritwereld kunnen opbouwen, je dienstbaar op kunnen stellen, je eigen verlangens en ego opzij zetten, songs leren, enzovoort, enzovoort

Mocht je sterk gemotiveerd zijn om bij ons een opleiding te gaan volgen dan vraag ik je om contact op te nemen via bovenstaand mailadres.