Workshop Vuurhoeder of Watergieter V/M 2022

De workshop vind plaats op een prachtige locatie in Noord (Drenthe) en is voor vrouwen en mannen. De training vind plaats in het voorjaar en duurt van woensdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 13.00 uur. Wij geven 1 workshop per jaar voor maximaal 4 personen. Bij vroegtijdige opgave weet je zeker dat je er bij bent. Ben je al een vuurhoeder maar wil je graag meer verdieping, kennis over de intenties, rituelen, gebruiken enzovoort. In deze workshop leer je alles wat je moet weten om veilig en verantwoord een ceremonie te begeleiden. Wij geven geen snelcursus maar een volwaardige opleiding.

We werken met zware materialen zoals hout en stenen. Je zult fysiek sterk genoeg moeten zijn. Deelname is altijd op eigen risico!!!  Je word begeleid en ingewijd in de rituelen en gebruiken van het vuurhoeden. Je leert een aantal praktische zaken zoals een altaar te bouwen, een zweethut aan te kleden, begrippen in woord en tekst, welk hout gebruik je, welke stenen, smudgen, benodigde kruiden, veiligheid, materialen enzovoort. Daarnaast ervaar je een verdiepende kennis om met het vuur samen te werken en je ermee te verbinden.

Bij ons krijg je een traditionele basis opleiding waarna je nog een half jaar of jaar kunt assisteren bij onze zweethut ceremonies. Dit is een leertraject waarin je onder alle weersomstandigheden en met andere vuurhoeders en watergieters zult werken. Het is niet even een vuurtje stoken er komt zoveel meer bij kijken. Het is belangrijk dat je die diepe verbinding voelt met de vuur spirits, de Grootouders  (stenen), de kruiden, de bomen die het hout geleverd hebben, de natuur spirits, de windrichtingen, Moeder Aarde, Vader zon, het Sterrenvolk en zuster Maan. De oorsprong en basis van waar dit wegkomt is waar het bij ons om draait en zo belangrijk voor ons is. Je kunt daarom niet alle geleerde rituelen gebruiken bij anderen groepen. Maar de basis is stevig en gelijk je kunt daar dan je eigen invulling aan geven. We ondervinden te vaak dat er te makkelijk over gedacht wordt. Vuur is niet zonder gevaar en zeker niet te onderschatten en iedere keer weer anders.

Vuurhoeden is een proces een heel mooi proces. Sommigen zijn al vele jaren vuurhoeder bij ons. Omdat deze connectie zo verbindt en diep gaat duurt het soms  jaren voor ze het water gieten aangaan. En soms ontmoet ik mensen die er voor in de wieg gelegd zijn. Gelukkig kan ik dat heel goed beoordelen en dat is ook mijn taak in deze. Ook als je het watergieters traject gaat volgen mag je in de praktijk in overleg met ons samen hutten geven. Als vuurhoeder en als watergieter zul je eerst de verbinding van het vuur en de hut moeten ontdekken. Het waarom weten, contact met de spiritwereld kunnen opbouwen, je dienstbaar op kunnen stellen, je eigen verlangens en ego opzij zetten, songs leren, gebruik van bepaalde kruiden, enzovoort. Bij ons zul je eerst ervaring als vuurhoeder moeten hebben voor je het Watergieten kunt leren.

Mocht je sterk gemotiveerd zijn om bij ons een opleiding te gaan volgen dan vraag ik je om een motivatiebrief/mail te sturen zodat we meer over je weten en over je skills. Je leest nu wel al dat we niet zomaar iedereen toelaten. Er zijn dan vast andere mogelijkheden. Wij proberen zo om de tradities in ere te houden en respectvol door te geven aan hen die het willen leren.

We hebben de beschikking over een prachtige binnenruimte met slaapplaatsen en verder alles erop en aan. Voor het komende jaar ben in nog in overleg wanneer ik de ruimte kan huren en zal de catering geregeld worden. Ik weet dat er ook mogelijkheid is om in eigen tentje te kamperen. Ik zal daarna bekijken wat de opleiding zal gaan kosten en wanneer deze kan plaatsvinden.
De workshop is inclusief: overnachting binnen of buiten in eigen tentje, alle maaltijden, drinken, lesdocumentatie, teachings/mondelinge lessen, gebruik materialen, hout, e.d., startpakketje Firekeepers, alle dagen zweethutten, half/jaar praktijktraining, bij beide opleidingen is er een gratis zweethut voor een introducé op zaterdag. Je gast neemt dan wel iets mee voor de avond/potluck maaltijd die dag. Wij verzorgen die dag een pan soep met brood en drinken.
De investering in je persoonlijke ontwikkeling bedraagt: 950,- euro
Voor de watergietersopleiding kun je ons ook vragen om informatie.
Info en opgave bij witwyfke@gmail.com