Veren en hun betekenis

Eagle-feather.. Steenarend

Eagle-feather..
Steenarend

Veren werden en worden nog steeds gebruikt en gedragen door American Indians om te kunnen communiceren met Great Spirit. Ze worden verwerkt in haardracht en kleding, in dreamcatchers, om te reinigen / smudgen, enzovoort. In vele culturen over de gehele wereld komt de symbolische e.o. magische waarde van de veer voor. Veren symboliseren in de Indiaanse cultuur de kracht van de Thunder-beings of te wel donder wezens, en de kracht van wind en lucht.

 

Staartveren Harris Hawk

Veren v.d. Harris Hawk (Woestijnarend)

 

 

Wil je meer weten over veren of dromen erover/uitleg dan kun je mij een donatie overmaken va 15 euro. Rekeningnummer krijg je via mail die je me stuurt via  witwyfke@gmail.com

8 gedachten over “Veren en hun betekenis

 1. Uit de lucht dwarrelde uit het niets een veer naar beneden en ik ving hem op .het was de veer van een parelhoen. Kunt u me vertellen waar deze voor staat .vriendelijke groet Sandra

 2. Vanmorgen terwijl ik over een moeilijk probleem liep na te denken las er een zwarte glanzende veer op mijn pad. Ik dacht die is vast voor mij neergelegd.. Als ik hem op de terugweg nog zie neem ik het mee. Eenmaal thuisgekomen heb ik gezocht op zwarte veer, maar ik heb niet echt de betekenis daarvan kunnen achterhalen. Weet jij wat het betekent?

  • Het vinden van zwarte veren kan dit betekenen dat er magie in je leven is of gaat komen. Verder is het de ontwikkeling van je spiritualiteit, je dromen, soms kan het duiden op dualiteit, en het vinden van je bestemming. Zwarte veren: kan ook staan voor bescherming van je engelen op je pad naar wijsheid. Soms is het ook belangrijk als je weet van welke vogel de veer afkomstig is..

 3. Beste Dineke,

  Ik vond deze morgen tijdens mijn ochtendwandeling vier verschillende staartveren van de kip, kraai, merel en de uil ik heb zelf momenteel veel aan mijn I.V.M. werk en het huishouden en het lukt mij daarom niet om nu die verbinding te vinden.
  zou U mij daarin kunnen helpen en mij kunnen vertellen wat dit zou kunnen betekenen?

  M.V.G.
  shaman of the wolf

 4. Dons veertjes zijn de diepere lagen in het verenkleed, misschien tijd om eens naar je eigen diepere lagen te kijken? Wil je die lagen aanraken kijk dan wat je aanspreekt om het proces in werking te zetten.

  Witwyfke

 5. wat prachtig deze uitleg, ik vind altijd veren en neem ze mee, sommige laat ik liggen of zet ze in een spleetje van een boomstam, zodat iemand anders ze kan vinden:-) mooi om te weten, dank je wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.