Training 2023 Watergieten M/V in Drenthe

Dit is een basis opleiding en als aankomend Watergieter zul je eerst de verbinding van het vuur en de hut moeten ervaren/voelen. Het is belangrijk dat je de betekenis ervan voor de ceremonie kent. Daarom kun je de opleiding watergieten bij ons alleen volgen als je al vuurhoeder bent.


De grootste reis die je aangaat tijdens deze training is die met jezelf. Het is een weg van persoonlijke ontwikkeling. Hierbij wat vragen die je tegen kunt komen. ~ Hoe leeft het water in jou? Hoe present en geaard ben jij? Kun en wil je je dienstbaar opstellen voor het grotere geheel? Kun je het water voelen, wat heeft het nodig? Hoe eer jij het water in jezelf en je omgeving. Wat wil jij leren? Dus wat zijn jouw doelen voor deze 4 dagen? De mensen die lesgeven zijn vrouwen met vele jaren ervaring in een traditionele omgeving. De samenstelling van de trainingsgroep kan dus zowel mannen als vrouwen bevatten.


Workshop data: 7, 8, 9 en 10 april (Pasen) 2023 en ? September

Opgave tot 17 maart 2023 dit i.v.m. regelen locatie en catering.


Aankomst: vrijdagmorgen 10 uur

Einde: maandagmiddag 14.00 uur

Locatie: Brink 9 te Westdorp (Drenthe)

Info en opgave: info@praktijkisness.nl

De workshop bedraagt €1250,- euro. Bij opgave vragen we je om of het gehele bedrag of om de aanbetaling van €350,- euro binnen een week over te maken.  Als je betaling binnen is, is je plek gereserveerd. Gespreide betaling is na je aanbetaling alleen in overleg en bij vroegtijdig overleg mogelijk. Het totale bedrag dient in ieder geval uiterlijk 17 maart op onze rekening te staan. Bij annulering 4 weken na je opgave brengen we de aanbetaling in rekening. Na 17 maart het gehele bedrag. Bij annulering van onze kant krijg je het gehele bedrag terug.

Inhoud training: dienstbaar op stellen, verlangens en Ego opzij zetten, contact leggen met de spiritwereld, leren 4 deuren/rondes, zweethut songs, drummen, gebruik en kruiden kennis, aankleden van een hut en wat gebruiken we ervoor, hoe bouw je een hut, plannen van een ceremoniële dag, enz, enz..

Wij kiezen ervoor om kleine groepen te begeleiden van max 2 personen. Omdat het intense dagen zijn waarin veel geleerd en aangeraakt kan worden. Zodat wij dit goed kunnen  begeleiden en iedereen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht krijgt in zijn of haar proces. De mensen die lesgeven zijn vrouwen met vele jaren ervaring in een traditionele omgeving. De samenstelling van de groep kan zowel mannen als vrouwen bevatten. De  opleiding bij ons bied je geen plek aan als watergieter in onze groep.

Deze training geeft je een behoorlijke kennis om een zweethut ceremonie te leiden.
De training is inclusief lesmateriaal op papier, mondeling, gebruik materialen, hout, stenen, dekens, kruiden e.d. gebruik van de workshopruimte, 3 overnachtingen en catering over deze dagen. Maandagmorgen gaan we na het ontbijt opruimen en afronden.

Voor de zweethut kun je 1 persoon gratis uitnodigen (waarde 80,- euro) deze neemt dan wel iets mee voor het potluck/diner (4 personen) na de zweethut ceremonie. Wil je meer mensen uitnodigen dan doneren zij 35,- euro p.p. en nemen ook iets voor de potluck/diner mee.

Omdat we geen energieën willen vermengen vragen we je om minimaal 5 dagen voor onze ceremonies geen geestverruimende middelen te nemen dus ook geen psychedelische Moeder Aarde medicijnen te gebruiken en minimaal 2 dagen van tevoren geen alcohol te nuttigen. Deelname aan de workshop en zweethut is op eigen risico!

We bieden ook een vuur opleiding aan lees daarover meer op deze website. Heb je een traditionele vuuropleiding gehad dan bekijken we in hoeverre dit met onze opleiding overeenkomt. Mocht deze opleiding je aanspreken en ben je gemotiveerd om deze bij ons te volgen dan kun je contact op nemen via bovenstaand mailadres.