Training Watergieter M/V 2022

De Training zal plaatsvinden in april 2022. Data komt binnenkort. De training is onderverdeeld in 1 gehele dag theorie van 10 uur t/m 17.00 uur inclusief lunch/soep met brood en drinken over de dag. De Volledige training zal 3.5 dag zijn. Aankomst: 10 uur ’s donderdag morgen tot zondag 13.00 uur. De investering in je persoonlijke ontwikkeling bedraagt: 1250,- euro p.p.                                                                          Info en opgave bij witwyfke@gmail.com

De workshop is inclusief: 1 dag theorie en 3.5 dag training, overnachting binnen of buiten in eigen tentje, alle maaltijden, drinken, lesdocumentatie, teachings/mondelinge lessen, gebruik materialen, hout, e.d., startpakketje kruiden, alle dagen zweethutten, praktijktraining en een gratis zweethut voor een introducé op zaterdag. Je gast neemt dan wel iets mee voor de avond/potluck maaltijd die dag dit hoort bij de Give-away/ Wopila ceremonie. Wij verzorgen die dag een pan soep met brood en drinken.

Wij bieden je een traditionele basis opleiding en daarna kun je nog een half of heel jaar praktijk ervaring opdoen bij onze groep. Dit is een traject waarin je onder alle weersomstandigheden met vuurhoeders, watergieters en deelnemers zult werken. Het is belangrijk dat je de diepe verbinding voelt met de spirits van het vuur, de Grootouders (stenen), de kruiden, de bomen die het hout geleverd hebben, de natuur spirits, de dieren, de windrichtingen, Moeder Aarde, Vader zon, het Sterrenvolk en zuster Maan. De oorsprong en basis van waar deze ceremonie wegkomt en waarom deze zo belangrijk voor ons is. Je kunt daarom niet alle geleerde rituelen gebruiken bij anderen groepen. Maar de basis is stevig en gelijk,  je kunt daar later je eigen invulling aan geven. We ondervinden te vaak dat er te makkelijk over watergieten wordt gedacht. Je hebt een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van de deelnemers in de hut. Het is een proces een heel mooi proces waar je alle tijd voor behoort te nemen. Soms ontmoet ik mensen die er voor in de wieg gelegd zijn en gelukkig kan ik dat heel goed beoordelen, dat is ook mijn taak in deze.

Als aankomend Watergieter zul je eerst de verbinding van het vuur en de hut moeten ervaren/voelen. Het waarom weten, contact met de spiritwereld kunnen opbouwen, je dienstbaar op kunnen stellen, je eigen verlangens en ego opzij zetten, songs leren, drummen e.d., kennis van bepaalde kruiden leren, enzovoort. Bij ons zul je daarom eerst de ervaring als vuurhoeder moeten hebben voor je het Watergieten kunt leren, want het een kan niet zonder het ander bestaan.

Mocht je sterk het gevoel hebben bij ons op het juiste adres te zijn. Dan vraag ik je om een motivatiebrief/mail te sturen zodat we meer over je weten en over je skills. Je weet nu wel al zo’n beetje dat we niet zomaar iedereen toelaten. Er zijn dan vast andere mogelijkheden voor je te vinden. Wij proberen zo om de tradities in ere te houden en respectvol door te geven aan hen die ze willen leren en ze eren.

We hebben de beschikking over een prachtige binnenruimte met slaapplaatsen, keuken, douche, toilet en gezellige zitruimte. Er is een grote voortuin met vuurschaal. Ik ben in overleg wanneer ik de ruimte kan huren en de catering aan het regelen. Ik weet dat er ook mogelijkheid is om in eigen tentje te kamperen.