Ceremonie-leidsters

Witwyfke (Dineke) In 2000 ben ik in aanraking gekomen met de Lakota zweethut ceremonie en dit was voor mij thuiskomen. Oude gevoelens en herinneringen kwamen boven en ik wist dat ik dit pad opnieuw zou gaan wandelen. Nadat mijn mentor zijn Chanupa ( Pijp) aan mij doorgaf wist ik helemaal zeker dat ik me aan wilde sluiten bij andere Lakota groepen in Nederland en het buitenland. Na vele jaren verdieping en leerprocessen was het tijd om mijn pad duidelijk te krijgen en heb ik de traditionele Visionquest gedaan. Het was overduidelijk dat ik zweethutten zou geven, het was tijd. De ervaring, lessen, liefde, respect en kennis zijn aanwezig. Onze groep is van de grond af opgebouwd en gegroeid, vuur en watergieters zijn vakkundig opgeleid  En sinds een aantal jaren geven we hier ook workshops in. Een zweethut geven of begeleiden is niet iets dat je zo eventjes doet, men draagt een grote verantwoordelijkheid voor de deelnemers, veiligheid en de natuur. Het vereist kennis, inzicht, ervaring. Voor mij is duidelijk wie ik ben, ik ben geen Native Indian, tenminste niet in dit leven. Ik leef in het nu en hier. Zweethutten zijn al zo oud en over de gehele wereld bekend in welke vorm dan ook. We geven velerlei zweethutten en we kunnen ze ook voor mensen verzorgen. Ik ben één v.d. watergietsters bij onze zweethutgroep in Drenthe. Het stemt me dankbaar en maakt me blij dat ik mensen kan helpen hun weg terug te vinden naar Moeder Aarde en vooral naar hun eigen Oer-kracht en herinnering. Alsof het nooit anders is geweest, zoals het ooit was en weer zal zijn. Mijn dochter Karina heeft in haar leven veel kennis ontvangen en heeft vele jaren een opleiding gevolgd bij mij. Sinds een aantal jaren werken we hechter en intenser dan ooit samen. Een kleine greep uit ons aanbod: Ceremonies, Zweethut, Water, Cacao, Sjamanistische workshops,  Sister/vrouwen Workshops.

Mijn naam is Karina van Breemen-Diemer, ik ben moeder van 3 prachtige kinderen en verbonden met een liefdevolle  man. Mijn gekregen Medicijn naam is: ”Zij die Grootmoeder Aarde zacht bewandelt” Deze naam heb ik gekregen van mijn Shamanic en Tantra teacher John Hawken, waar ik in 2018, de training Sjamanisme ‘Het medicijn pad’ heb gevolgd en afgerond. Sjamanisme is voor mij een intieme benadering en ontmoeting met de Natuur, Spirit(s) en de Kosmos. Voor mij betekend Sjamanisme ‘terug naar de ’Oorsprong’ als vanuit de oudheid worden er Ceremoniën gehouden waarin Rituelen worden uitgevoerd. Echter door de tijd en door allerlei omstandigheden zoals geloof, geld, macht, zijn we ver van onszelf af komen te staan. We zijn letterlijk vergeten te Voelen en te Weten. Sjamanisme brengt ons weer terug naar onze Kern. Wij Zijn Natuur! Mijn Spirituele pad begon al op m’n 15e levensjaar. Doordat mijn moeder in aanraking kwam met een Lakota Teacher en zij haar eerste Zweethut deed. Ik weet nog hoe ze thuis kwam, vol energie, open, zacht en haar huid rood gloeiend! Ze had haar thuis weer gevonden! En nu ik dit schrijf raakt me dit diep! Omdat ze eindelijk weer leefde voor mijn gevoel.

Witwyfke met kleindochtertje bij zweethut ceremonie

In 2007 ben ik samen met mijn 10 maanden oude dochtertje met mijn moeder meegegaan en heb mijn eerste zweethut beleefd. Wauw!! wat een ervaring en wat bijzonder, moeder, dochter en kleindochter! 3 generaties! Nu begreep ik, voelde ik, waar m’n moeder het al die tijd over had. Door de jaren heen ben ik samen met mijn moeder ‘De Rode Weg’ gaan bewandelen zoals de Native Indians het noemen. In 2022 is onze 3e kindje geboren en ook zij gaat mee in de ceremonies.

 

Ik ben door mijn moeder opgeleid tot Vuurvrouw en ben nu al vele jaren Watergietster volgens de Lakota traditie. Naast dit mooie Sjamanistische werk, ben ik Gecertificeerd Bewustzijn Coach particulier en zakelijk. Ook werk ik met veel liefde als Freelance Nurse in de stervensbegeleiding met 15 jaar werkervaring in de psychiatrie. Ik ont-moet je in liefdevolle omarming 🙏🏻 Ahè   Karina