Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

Hallo lieve mensen,
Wat fijn dat jullie kijken op deze pagina, het is hoogst waarschijnlijk omdat jullie geweldige plannen hebben. Het is een eer om hierin wellicht iets te mogen betekenen voor jullie. Ik verzorg verschillende vormen van Handvasten: Sjamanistische, Keltisch, Germaans, Viking, Heksen maar ook eigentijdse vormen waarin mensen gewoon mooi gekleed zijn en verder niets.
Je kunt me bereiken via: witwyfke@gmail.com

Wat is Handfasting:  

Handfasting is van oorsprong een Keltische traditie, hierbij worden de handen aan elkaar gebonden met touw of lint. Traditie is dat het koppel één jaar en één dag met elkaar ‘verbonden’ is. In deze periode kan het paar uitzoeken of ze het wel of niet met elkaar uithouden, een ultieme relatietest en na deze periode kan het permanent gemaakt of ontbonden worden. Er zijn meerdere geloften mogelijk b.v. een  jaarlijkse hernieuwing, voor het leven, voor het pad samen. De keuze is aan jullie. Omdat er in alle tijden en landen dit soort rituelen waren is het ook bekend vanuit onze eigen voorouderlijke tradities. De term handfasting, oftewel hand-vasten, stamt af van de gewoonte om de handen van het stel aan elkaar te knopen tijdens de ceremonie. Wanneer de handen over de polsen zijn geschoven klopt jullie hartslag als een. De één kiest alleen voor het koord, lint of leren riem maar je kunt ook ringen of andere items uitwisselen. Je kunt je helemaal kleden zoals jullie willen. Na de zegen en de verbinding wordt het lint los gemaakt als symbool voor het samen blijven uit vrije wil en gaat met jullie mee.


De Handverbinding is niet geldig voor de wet, dat is het huwelijk voor de burgerlijke stand. Vandaag de dag willen veel paren dit soort huwelijken voor de burgerlijke stand niet meer en keren terug naar de vorm van verbinding van onze voorouders, maar allebei kan ook. Sommigen doen beiden op één dag maar het kan ook op een later tijdstip. Wellicht ben je al vele jaren getrouwd en wil je je gelofte aan elkaar opnieuw bevestigen door middel van Handfasten, het is allemaal mogelijk. Handfasten is voor alle leeftijden, geloven, huidskleuren en seksen. Liefde is voor iedereen die van elkaar houd en zich op deze wijze wil verbinden, bij twijfel kun je me altijd vragen.


De plek voor de ceremonie kan door het paar uitgezocht worden of jullie komen naar Drenthe. Daar zijn prachtige oude locaties die zeker met de achterliggende gedachte heel geschikt zijn. Geef dat op tijd aan want tegenwoordig moet er vaak een maand van te voren bij de eigenaar van die plek (Gemeente of Staatsbos) aangevraagd worden. Dit mag je zelf aanvragen/doorgeven. Wil je dat ik het regel dan bereken ik de eventuele kosten hiervoor door in het totaalbedrag. Het allermooist is het natuurlijk om de ceremonie buiten te houden. Dat kan natuurlijk in de eigen tuin of van een kennis of trouw locatie zijn.


De Handvast-ceremonie duurt ongeveer 1 tot 1.5  uur. We houden het rustig en hebben de tijd. Tijdens de kennismaking of telefonisch bespreken we zaken over de invulling.

Investering Handfast ceremonie
Intake gesprek persoonlijk of telefonisch: 25,- euro komen we tot een overeenstemming dan zit dit bij het totaalbedrag in. om te reserveren betaal je het totale bedrag vooruit.
Maandag t/m vrijdag: 395,- euro. 
Zaterdag: 445,- euro
Als je door mij gehandfast bent kost een herhaling na 1 jaar en 1 dag: 300,- euro anders betaal je de bovenstaande bedragen.
Herhaling na meerdere jaren: bedrag zoals boven vermeld van maandag t/m zaterdag
Bovenstaande bedragen zijn, exclusief reiskosten.

Ontbinden Handfasting: een verbroken relatie is al verdrietig genoeg en brengt daarbij meestal in de privé sfeer onverwachte kosten met zich mee. Daarom ontbind ik door middel van een ritueel de Handfasting (bij mij afgesloten) en bereken ik daarvoor alleen eventuele reis of verzendkosten.


Waarom ontbinden? Een Handfasting is een gelofte die op zielsnivo wordt afgesloten. Na een eventuele relatiebreuk is het niet wenselijk om met de ander op deze wijze verbonden te blijven.

Ich spreche Deutsch fragen bitte richten an witwyfke@gmail.com
I speak English, questions please send your message to witwyfke@gmail.com

Impressies van handfastingen

Pagan Handfasting Drenthe

Heksen Handfasting Drenthe

Handfasting Drenthe

Handfasting Gelderland

Handfasting Gelderland

Lamas Augustus Handfasting Drenthe

Handfasting Portugal

Handfasting in Drenthe

 

 

 

Pagan Handfasting Drenthe
Handfasting Bos en Heide Drenthe
Handfasting Beltane

8 gedachten over “Handvasten-Handfasting-Gefesselte hände-

 1. We hebben eindelijk de tartan van darren’s clan gevonden, dus zijn kilt kan gemaakt worden.
  Tegen de tijd dat we alles op orde hebben, zitten we dan al wel in Spanje , daar willen we dan ook de handfasting ceremonie doen met jou!

 2. Op 1 Augustus 2020 (Lammas) heb jij onze handfasting gedaan.
  We zijn je super dankbaar dat jij een prachtige onvergetelijke dag ervan heb gemaakt.
  Dikke knuffel van Rob en Maroeska

 3. Op 30 maart heb jij onze Handfesting gedaan op een prachtige, krachtige plek in de Achterhoek. Het was een hele bijzondere, onvergetelijke dag!
  Dankbaar!
  Truuske & Jacques

 4. Onze handfasting was op 15 september
  Wat een magische ceremonie was dat
  Vele spirits waren aanwezig, waaronder mijn pappa .zo fijn dat we dit mochten ervaren
  Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.