Workshop Vuurhoeder V/M 2024 in Drenthe

Deze training van 3.5 dag is bedoeld om het vuur bij een Zweethut ceremonie te hoeden en veilig te begeleiden. We spreken dus over een ceremonieel vuur. Door veel te oefenen bij vuren zul je de nodige verdere praktijk ervaringen opdoen. We leren je niet persé hoe je een vuur met verschillende technieken aanmaakt maar er komen wel wat handige zaken voorbij.


De grootste reis die je aangaat tijdens deze training is die met jezelf. Het is een weg van persoonlijke ontwikkeling. Hierbij wat vragen die je tegen kunt komen. ~ Hoe leeft het vuur in jou? Hoe present en geaard ben jij? Kun en wil je je dienstbaar opstellen voor het grotere geheel? Kun je het vuur ‘lezen’, wat heeft het nodig en hoe voed je het? Wat wil jij leren? Dus wat zijn jouw doelen voor deze dagen? De mensen die lesgeven zijn Dineke en Karina, vrouwen met vele jaren ervaring in een traditionele omgeving. De samenstelling van de groep kan dus zowel mannen als vrouwen bevatten.


Workshop data: 

Opgave: uiterlijk tot

Aankomst: donderdagmorgen 10 uur en afgelopen zondag circa 13.30 uur.

Locatie: Brink 9  in Westdorp (Drenthe)

Info en opgave: info@praktijkisness.nl 


De workshop bedraagt € 950,- euro. bij opgave vragen we je om het gehele bedrag of alvast de aanbetaling van € 350,- euro binnen een week over te maken. Als je betaling binnen is, is je plek gereserveerd. Wil je een factuur dan komt er 9% BTW over het bedrag heen. Gespreide betaling is na je aanbetaling alleen mogelijk na overleg. Het totale bedrag dient in ieder geval uiterlijk 2 weken voor aanvang v.d. workshop op onze rekening te staan. Bij annulering 2 weken na je opgave brengen we de aanbetaling in rekening. Daarna het gehele bedrag. Bij annulering van onze kant krijg je het gehele bedrag terug.

De workshop is inclusief lesmateriaal op papier, lessen mondeling, catering over deze dagen, gebruik materialen voor het vuur (hout, stenen e.d.) overnachtingen en gebruik van de prachtige locatie en  zweethutten over die dagen. Voor de zaterdag zweethut kun je 1 persoon gratis uitnodigen deze persoon neemt wel iets mee voor het potluck/diner (voor circa 4 personen). Wil je meer mensen uitnodigen dan doneren zij als introductieprijs 40,- euro p.p. en nemen zij ook iets mee voor de potluck/diner.

Wij kiezen ervoor om kleine groepen te begeleiden van minimaal 3 tot 4 personen. Omdat het intense dagen zijn waarin veel geleerd en aangeraakt kan worden, willen we dit goed begeleiden. Op deze wijze krijgt iedereen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht in zijn of haar proces.

Ook voor mensen die al een vuur hoeden maar geen training hierin hebben gehad is deze opleiding geschikt. Bij ons krijg je meer verdieping en kennis over de intenties, rituelen, gebruiken enzovoort. Wij leren je een traditioneel vuur te maken voor een zweethut of andere ceremonie en wat daarbij hoort om veilig en verantwoord een ceremonie te begeleiden. Wij geven geen Quick fix (snel) cursus maar een volwaardige opleiding. We werken met zware materialen zoals hout en stenen. Je zult fysiek en mentaal sterk genoeg moeten zijn. Je word begeleid en ingewijd in de rituelen en gebruiken van het vuurhoeden. Je leert een aantal praktische zaken, altaar maken, zweethut aan kleden, welk hout gebruik je, welke stenen, smudgen, benodigde kruiden, veiligheid, materialen enzovoort. Daarnaast ervaar je een verdiepende kennis en verbindende energie om met het vuur samen te werken. Het is belangrijk dat je die diepe verbinding aangaat met de vuur spirits, de Grootouders  (stenen), de kruiden, het staande volk (bomen die het hout leveren), de natuur spirits, de windrichtingen, Moeder Aarde, Vader zon, het Sterrenvolk en zuster Maan. De oorsprong en basis waar deze ceremonie wegkomt.

Vuurhoeden is een (groei) proces, een proces van persoonlijke ontwikkeling. Als vuurhoeder zul je eerst de verbinding van het vuur en de hut moeten ontdekken. Het waarom weten, contact met de spiritwereld opbouwen, je dienstbaar op kunnen stellen, je eigen verlangens en ego opzij zetten, songs leren, enzovoort, enzovoort.

Omdat we geen energieën willen vermengen vragen we je om minimaal 5 dagen voor onze ceremonies geen psychedelische Moeder Aarde medicijn te gebruiken en minimaal 2 dagen van te voren geen alcohol te nuttigen. Deelname aan de workshop en zweethut is op eigen risico!

Spreekt deze mooie opleiding je aan en ben je gemotiveerd om die bij ons te volgen dan kun je contact op nemen via bovenstaand mailadres. Ook als er nog geen data bekend is of je geen 3.5 dag weg kunt dan vraag naar eventuele andere trainingsmogelijkheden.

Na deze training kun je bij een zweethut ceremonie elders het geleerde uitvoeren.

Mitakuye Oyasin