Wilde planten, kruiden en bomen V/M

De Workshop is voor maximaal 2 personen per les en zijn voor vrouwen en mannen geschikt. Bij mooi weer gaan we een wandeling maken in de natuur. Tijdens de wandeling zoeken we naar kruiden, planten en bomen die deze les behandeld worden.

Een aantal kruiden, planten, bomen en struiken staan in mijn tuin of in de directe omgeving. Per workshop worden er andere wilde planten, kruiden, bomen e.o. struiken behandeld. Ik laat je zien welke planten uit de vrije natuur eetbaar zijn en wat je er van maken kunt. Om het zo natuurlijk mogelijk te houden en als het weer het toelaat zullen we veel buiten zijn. .

Kruiden en planten wandeling

Het is een feest voor de zintuigen: ruiken, kijken, proeven en voelen. We gaan per workshop lekkere, gezonde, e.o. medicinale dingen maken, je leert de kruiden e.o. planten te drogen, te bewaren, hoe je er groente, thee, soep, (Raw) smoothies, pesto, kruidenkaas/boter, keuken olie/azijn medicinale oliën e.d. van kunt maken.Je kunt je opgeven voor verschillende workshops.

 

Pesto

 

Kruiden azijne en pesto's

 

 

Wil je informatie dan stuur me een berichtje via het contactformulier op deze site

2 gedachten over “Wilde planten, kruiden en bomen V/M

  1. Ik heb afgelopen zaterdag 23-06-2010 deze cursus gevolgd. Het weer zat gelukkig grotendeels mee waardoor we lekker in het zonnetje o.a. de kruiden konden plukken en bereiden. Ikzelf heb een marinade van diverse kruiden gemaakt en azijn met div. kruiden om mee naar huis te nemen. Verder hebben we een heerlijke salade, brandnetelsoep en kruidenboter gemaakt en natuurlijk genuttigd, echt heerlijk! Af en toe kwam er een buitje voorbij maar dat was niet erg want toen konden we gezellig in de kota zitten, onder genot van heerlijke vers gezette kruidentheetjes (zelf geplukt). We hebben veel onderwerpen behandeld! Al met al een erg leuke, interessante, leerzame en gezellige dag gehad!!! Ik ga zeker de vervolgcursus doen!

    Groetjes Karina

  2. Ik heb onlangs de workshop basis kennis wilde planten, kruiden en bomen gevolgd en vond het net als de andere deelnemers een zeer geslaagde workshop! Het eten wat we hadden bereid was zeer smakelijk en alles werd zeer goed uitgelegd. Ik heb er veel van opgestoken en raad het iedereen aan!

Reacties zijn gesloten.